the NachtKabarett

This is a translation.
For the original article, click here.
Bookmark and Share

Lihanäyttely

Kulissien takainen valokuva '(s)AINT' musiikkivideon kuvausajalta, jonka ohjasi Asia Argento. Nyljetty (Jumalan) karitsa päivällislautasella valmiina ahmittavaksi, à la Pyhä Ehtoollinen kirjaimellisesti tulkittuna.

Alkuperäinen kirjoitus ja sisältö © Nick Kushner
Yhteistyössä: Maxim Marusenkov
Käännös: TheMagician

Lihanäyttely on installaatio, jonka järjesti Robert Delford Brown vuonna 1964 New Yorkissa. Tämä installaatio mainitaan kappaleessa The Bright Young Things:

"I'm most monster with my groan box
In the 'Meat Show.'"

"Olen hirviömäisin mukanani voihkaisulaatikko
'Lihanäyttelyssä.'"

Lehdistötiedotteessa sanottiin: "Lihanäyttely tulee olemaan Valtavan Paniikin Ensimmäisen Kansankirkon Suuravajaistarjoilu". Niin sanottu kirkko on humoristinen uskontoa pilkkaava järjestö, samoin kuin The Church of SubGenius. Kuten virallinen sivusto sanoo, Valtavan Paniikin Ensimmäisen Kansankirkon Suuravajaistarjoilu on "uskomus hölön, hölön, hölöön, ja tai pölön, pölön, pölöön." "Monet uskonnot kertovat miten pääset Nirvanaan. Ne kaikki antavat erittäin monimutkaisia ohjeita. Valtavan Paniikin Ensimmäisen Kansankirkon Suuravajaistarjoilu kertoo miten pääset Nevadan osavaltioon. Se kuulostaa samalta ja se on yksinkertaista. MENE SINNE BUSSILLA!"

"Hra. Robert Delford Brown on tämän uuden uskonnon perustaja sekä sen johtaja. Hän sanoo, "Yritän tuoda uskonnon, seksin ja taiteen samaan vitaaliin suhteeseen joka oli olemassa ennen rappeuttavaa ruttoa, jonka Jeesus Kristus, Muhammed, Mooses, Gautama Buddha ja Los-Tse toivottivat tervetulleeksi ihmiskunnalle. Lihanäyttely saa aikaan hämmästyttäviä hengellisiä, seksuaalisia ja esteettisiä paljastuksia katselijassa. Uskon, että jopa kaikkein eniten järkensä menettänyt ihmisraukka järkyttyy jonkinlaiseen tajuntaan kohdatessaan mahtavan näyn tonneittain lihaa, litroittain verta, satoja metrejä alusvaatekangasta ja muita nähtävyyksiä, jotka ovat vielä salaisia, mutta tullaan järjestämään harmoniseen ja inspiroivaan taideteokseen."

The Golden Age of Grotesque ajanjaksolla aate uskonnon, seksin ja taiteen yhdistämisestä mukaanluettuna uskontoa (Kristinuskoa ylitse muiden) pilkkaavat perinteiset keinot olivat erittäin tärkeitä asioita Mansonille. Haastattelussa Las Vegas Review Journal lehden kanssa (04.07.2003) taiteilija kuvaili esitystään seuraavalla tavalla: "Siinä teatteri lähtee pois lavalta ja siitä tulee aivan oma todellisuutensa. Siinä Nürnbergin puoluepäivät kohtaavat Walt Disneyn hapoissa. Ja riisuttuna uskonnollisesta ja poliittisesta merkityksestä siitä tulee oma uskontonsa ja politiikkansa."

LINKKEJÄ (englanniksi):