the NachtKabarett

This is a translation.
For the original article, click here.
Bookmark and Share

Seksimurha

Alkuperäinen kirjoitus ja sisältö © Nick Kushner
Käännös: TheMagician

Tuntemattoman taiteilijan Lustmord maalaus
kirjasta Voluptuous Panic
Lustmord, Seksimurha, Dita von Teese.
Taiteellinen yhteistyö Marilyn Mansonin ja Gottfried Helnweinin välillä.

Varmasti yksi 'Kultaisen Aikakauden' groteskeimmista elementeistä on se mistä kappale Spade kertoo; 'Lustmordista' tai 'Seksimurhasta'. Kuvastaakseen sen ajan kulttuurin rappeutumista ja turmeltuneisuutta, erityisesti Weimarin ajan Saksassa Ensimmäisen maailmansodan jälkeen oli seksimurhan taiteellinen viehätys. Aihetta ei keksitty sinä aikakautena, sillä se on merkittävä ja perimmäinen aspekti, joka on aina ollut olemassa ihmisen mielessä, de Sade:n puolustamana, Viiltäjä-Jackin toteuttamana ja Freudin analysoimana. Kuten de Sade, joka palvoi naisia ja piti heitä jumalallisina, ja tulkittuna väärin täysin pelkkänä misogynina, antamalla naiselle niin paljon valtaa miehen sydämestä antaa hänelle samalla myös vallan tuhota sen. Ja sen tuhon mukana on luonnollinen ihmisvaisto vaatia takaisin sitä mikä on kaapattu, johon Seksimurha on vastaus.

Viehätys taiteessa on ollut kaikkein huomattavimmin kuvailtuna 1920- ja 1930-lukujen saksalaisten taiteilijoiden toimesta, Otto Dixin ja George Groszin, kuvittaja, taiteilija ja poliittinen satiirikko. Molempien näiden taiteilijoiden tavoite oli kyky ja rohkeus kuvailla maailman rumuus ja irvokkuus ujostelemattomasti ja vankkumattomasti, kuten taiteilijan velvollisuus aina on. Ja siten toinen rinnakkaisuus voidaan heti nähdä Mansonissa ja hänen näkemyksissään taidetta kohti. Manson on maininnut Dixin ja Groszin, monien muiden taiteilijoiden lisäksi, jotka on leimattu "rappeutuneiksi" heidän aikanaan ja kaksi ensisijaista paikkaa, jossa Manson on viitannut Seksimurhaan on hänen valokuvataiteessaan Helnweinin kanssa ja kappaleessa Spade.

"Kuvien maalaaminen sanoin" kielikuva Manson usein käyttää näkyy Spade kappaleessa, kuten Spade (Pata) itsessään muistuttaa väärinpäin olevaa sydäntä, joka on puukotettu. Aivan kuten kappaleessa hänen "herttainen puukkonsa ruostuu huomenna", peitettynä punaiseen väriin ja syöpyen veritahrojen mukana hänen rakastajansa ruumiista, joka halveksi häntä. "Ja sanoimme 'kunnes kuolemme'", toteutuvaisena, tosin ei niin kuin miten se perinteisesti kuvaillaan, samalla kun kostoseksimurhan uhrin huudot kuuluvat näiden sanoitusten jälkeen, Mansonin elollistamana, sekä murhan tyhjentävä jälkiseuraus, kappaleen kliimaksi.

The Golden Age Of Grotesque albumin äänityksessä, suuri osa ajasta käytettiin voimakkaiden biitin ohjaamien rytmien kehittämiseen. Spade kappaleen biitti, jonka voi kuulla, on kuolevan sydämen letarginen lyöminen.

George Grosz, Viiltäjä-Jackina,
omakuva Eva Petersin kanssa Taiteilijan Studiossa, vuodelta 1918
Rene Magritten öljyvärimaalaus Menaced Assasin.
Surrealistinen kuvailu Seksimurhasta.
Kaksi Otto Dixin Lustmord kuvailua, vuodelta 1922