the NachtKabarett

This is a translation.
For the original article, click here.
Bookmark and Share

Tarot & Holy Wood

Alkuperäinen kirjoitus ja sisältö © Nick Kushner
Käännös: TheMagician

"Kuolema on poliisi / Kuolema on pappi / Kuolema on stereo / Kuolema on TV
Kuolema on Tarot / Kuolema on enkeli ja / Kuolema on Jumalamme / tappaen meidät"
Marilyn Manson, In The Shadow Of The Valley Of Death

Tarot on vuosisatoja vanha ennustusmuoto, joka usein tulkitaan väärin tulevaisuuden näkemiseksi, jota se tavallaan on, mutta vain siinä mielessä, että ne paljastavat korttien lukijalle henkilön olevan nykyhetkessä ja vain siten hänen valitsemansa polku voidaan johtaa, Alejandro Jodorowskyn sanoin, jolla on elinikäinen kokemus Tarot-korttien lukemisesta. Tämän kertoo korttien järjestys ja muotoutuminen, joiden mukaan korttien lukija on ennustanut.

Tässä artikkelissa käydään perusteellisesti läpi jokainen Mansonin uudelleentulkkaama kortti, niiden symbologia, merkitys sekä niiden kuvaus niin Tarotin historiassa kuin myös niiden ylimääräisten elementtien merkitys sekä kuvaus, jotka Manson on lisännyt pakkaansa, mukaan lukien niiden järjestys ja selitys sille miksi Manson on lisännyt ne.

 

Tarot Holy Woodissa Ylipappi Antichrist Svperstar Kohtalonpyörä A. Jodorowsky

Uskotaan, että tarot-kortit ovat kehittyneet progressiivisesti nykypäivänä tunnetuista pelikorteista ja toisin päin, riippuen lähteestä. Tarot-kortit jaetaan neljään maahan aivan kuten perinteiset pelikortit, mutta ilmeisin ero on se, että kortteja on 22 enemmän, jotka tunnetaan myös isona arkanana ja muut kortit pienenä arkanana. Ristin, hertan, padan ja ruudun sijasta maat koostuvat miekoista, kolikoista (pentaakkeleista), maljoista ja sauvoista. Molemmissa seteissä on hovikortit, jotka ovat kuningas, kuningatar, ritari ja hovipoika, yksi enemmän kuin perinteisissä pelikorteissa, aivan kuten korttejakin on maissa 14 normaalin 13 sijasta. Näiden korttien lisäksi on 22 kuvakorttia, tai valttia, joista Manson suunnitteli uudelleen 10 ja käytti niitä Holy Wood albumin kuvamateriaalina, joista useimmat ovat uudelleentulkittu hyvin radikaalisti, joista taas osa on käännetty täysin nurin päin historiallisista pohjistaan symbolisiin tarkoituksiin, josta on kaavio alla. Tämän lisäksi on olemassa viisi eri tapaa tulkita kukin kortti, metodologia, joka soveltuu jokaiseen Taroti eri muunnelmaan: (piilossa oleva) graafinen rakenne, yksilölliset symbolit, värien jakautuminen, perinteiset yhdistämiset ja omalaatuinen tunne tai resonanssi kussakin kortissa.

Tarotista on tusinoittain erilaisia tulkintoja, joista tunnetuin ja käytetyin on Arthur Edward Waiten pakka, mutta muutkin, kuten Aleister Crowley 'Thoth' pakkansa kanssa ja jopa H.R Giger on äskettäin uudelleentulkinnut tarotin.

Kuvakaappaus 'Holy Wood' valikosta Lest We Forget DVD:ltä.

Tarotin symbolismista puhuttaessa useimmiten keskustellaan valttikorteista. Valttikorttien jokainen elementti sisältää taustalla olevan ja tiedostamattoman symbolismin, joka vaihtelee piilotetuista heprealaisista kirjaimista, jotka muodostuvat toisiinsa liittyvien raajojen asemoinnilla ja figuriinien numeroista korttien kuvaamiin ja esittämiin elementteihin ja objekteihin, joilla on paljon syvempi merkitys okkultismissa, astrologiassa ja ennustuksessa kuin mitä päälle päin näkyy. Moni Mansonin uudelleentulkkaamista korteista (kymmenen korttia ison arkanan 22:sta kortista) ovat symbolisia ja niillä on vastaavuuksia Saturnukseen, Merkuriukseen ja Adam Kadmoniin, joista jokainen edustaa uudelleensyntymistä ja muutosta

Liittyen Kabbalaan, heprean aakkostossa on 22 kirjainta ja jokainen valttikortti vastaa yhtä niistä. Jokaisella kirjaimella on numeerinen arvo. Alef, joka on heprean kielen ensimmäinen kirjain aakkostossa vastaa Taikuria (Maagikkoa), jonka valttikortillinen järjestysnumero on I ja hepreankielen kirjain Ajin vastaa Paholaista, jonka valttikortillinen järjestysnumero on XV (15) ja niin edespäin. Sen lisäksi monet okkultismin tutkijat sanovat, että Tarotin neljä maata vastaavat Tetragrammin neljää kirjainta.

Tarotin valttien vastaavuudet kabbalistisessa elämän puussa. Lisää monista yllä olevista alkemistista ja kabbilistista elementeistä voit lukea ALKEMIA & KABBALA osiosta.

Tarot kertoo tarinan Miehen luonteenpiirteistä korttien näytön jälkeen paljastaen polun hengelliseen ylemmyyteen alimmasta tilasta ylimpään juuri tuossa etenemisen järjestyksessä, jaksollisena luonnossa ja täten luoden vastaavuuden aivan kuten Holy Woodin ja Antichrist Svperstarin eteneminen.

Holy Woodin visuaalinen aspekti melkein näyttää yhtä tärkeältä kuin itse musiikki...

MM: Aivan, se on totta, koska se muodostaa kokonaisuuden. Holy Woodin kuvamateriaalin teki Paul Brown, joka oli jo valmiiksi vastuullinen kahdella edellisellä albumillamme, lukuunottamatta live CD:tä. Työskentelemme ja päätämme yhdessä, ilman ulkoisten valokuvien tai suunnittelijoiden väliintuloa. Se ei tarkoita, ettäkö teeskentelisin olevani valokuvaaja, vaan että yhdessä työskentely toimii tällä alalla. Tämän uuden albumin kuvamateriaali on erittäin symbolista silmilleni sillä aloin työstämään sitä samaan aikaan kuin muutakin albumia. Sen inspiroi tarot ja alkemia, jota olen opiskellut kymmenen vuoden ajan. Mielenkiintoni alkemiaan oli muutenkin jo tunkeutunut Mechanical Animalsiin epäsuorasti, sillä jos muutat albumin nimen kirjaimien järjestystä saat "Marilyn Manson on Alkeminen Mies" ("Marilyn Manson is an Alchemical Man").

Haastattelussa D-Side kanssa, marraskuussa 2000

 

Tarot & Holy Wood

Korttien sijoittaminen, kuten yllä on esitelty, on avain tarotista ennustamiseen. Järjestys, joka antaa vastauksen korttienlukijan ennustamaan kysymykseen, olivat ne sitten varoituksia, ennakkoaavistuksia, odotuksia, päätöksiä jne. korttien symbologiasta ja niiden järjestyksestä. Holy Woodin kuvamateriaalissa ei tosin ole kysymystä vaan ainoastaan vastauksen esittely korttien sijoituksen kautta, jotka täytyy yhdistellä niiden järjestyksen ja niistä löytyvien elementtien avulla.


Klikkaa yllä olevia kuvia lukeaksesi kunkin Ison Arkanan kortin kuvauksen Holy Woodin tarotista.

Korttien järjestys on tehty tarkalleen ja ne kertovat tarinan Mansonista hänen itsensä kertomanaan. Ensimmäinen todiste tästä tarkoituksenmukaisesta korttien järjestyksestä on, jos esimerkiksi katsot Holy Woodin kuvamateriaalia avattuna kokonaan niin, että tarot-kortit ovat näkyvillä, ja alat kasaamaan sitä (jättäen tarot-kortit näkyville) aloittamalla oikeanpuoleisimmasta paneelista kääntämällä Taikurin Paholaisen päälle, jolloin bändin jäsenten kuvat tulevat esille eri korttien viereen esittäen heitä.

Näkyvillä kymmenen Mansonin uudelleentulkkaamaa ison arkanan korttia Holy Woodin kuvamateriaalissa, jossa Hirtetty kortti toimii johdantona itse albumille.

Kasaamalla vihkosen tähän tapaan, Mansonin kuva, jossa hänellä on yllään apinanturkki ja tao risti hän ilmestyy Hallitsijan viereen, käännä uudelleen ja Ginger Fishin kuva ilmestyy Erakon vierelle ja kääntämällä loputkin paneelit John 5 ilmestyy Narrin vierelle, M. W. Gacy ilmestyy Kohtuus kortin vierelle, Twiggy Ramirez ilmestyy Ylipapitarin vierelle ja lopuksi Pappi (Hierofantti) ilmestyy Kuolema kortin vierelle, ensimmäinen ja viimeinen kortti vihkosessa.

Taittamalla Holy Woodin vihkosen oikealta vasemmalle (esimerkiksi taittamalla Taikurin Paholaisen päälle) bändin jäsenten kuvat sijoittuvat tarotin valttikorttien viereen, jotka esittävät heitä, kunnes lopulta Kuolema sekä Paavi ovat vierekkäin, jotka ovat Holy Wood vihkosen ensimmäinen ja viimeinen kortti.

Tämä kuvamateriaalin yhdenmukaisuus on hyvin samanlainen kuin Holy Woodin kaksoiskappaleessa, Antichrist Svperstarissa, jossa sanat ja kuvat muodostuvat taittamalla vihkosen eri tavalla, vaikka ne tosin ovat tässä tapauksessa enempi esoteerisia, vaikeasti huomattavia ja päinvastaisen allegorisia.

Tulisi pistää merkille, että Holy Woodin oli tarkoitus esittää ensimmäistä albumia Antichrist Svperstar, Mechanical Animals ja Holy Wood triptyykissä ja täten korttien sijoitus esittää Mansonin / Adam Kadmonin kehitystä tämän triptyykin läpi sekä kohtaloa, joka hänelle tapahtuu, sillä tarot-korttien järjestyksen lukeminen on juuri sitä, tarinan kertomista.

Kuvakaappaus 'Death Parade' dokumentista, akustisen
'Godeatgod' esityksen aikana New York Cityssa.

Hirtetty

Hän sanoo, että olen soma luoti, Kristuksen jäljennös
Marilyn Manson, The Love Song

Hirtetty, vaikka sitä ei olekaan esitelty korttina Holy Woodin vihkosessa se todellakin on ensimmäinen kortti Mansonin pakassa, joka on albumin kannessa sekä ison arkanan 12. kortti. Hirtetty kortilla, kuten se usein on nimeltään historiallisesti, sekä muillakin korteilla, jotka seuraavat sekä perinteisesti, että Mansonin uudelleentulkinnassa, on monia piileviä elementtejä ja symboleja, jotka tulevat esille läpi Holy Woodin. Se on myös yksi Mansonin radikaalimmin muutetuista korteista. Arthur Edward Waiten versio on myös nimetty Hirtetyksi ja kuten on selvästi havaittavissa Mansonin loppujenkin uudelleentulkkaamista korteista monessa niistä on myös otettu mallia Waiten pakasta, sillä tästä pakasta on tullut kaikkein käytetyin. Kaikkein drastisin puoli Mansonin uudelleentulkkaamassa versiossa tästä kortista on hirttämisen päinvastainen järjestys: Sen sijaan, että hahmo roikkuu pää alaspäin, Manson on kääntänyt hänet ylösalaisin (oikein päin), esittäen Kristusta. Ja Manson tässä kuvailussa, Kristuksena, nähdään roikkumassa, joka on täten yksi Mansonin kahdesta suoranaisesta henkilökohtaisesta lisäyksestä.

Perinteinen esitysmuoto [1] (vas.) & Manson Hirtettynä (oik.). Perinteinen kortti eroaa Waiten versiosta siinä mielessä, että hän on jättänyt pois (kuten monissa hänen tulkinnoissa valteista) muutamia ratkaisevia symbolisia okkultistisia ja alkemiallisia elementtejä, kuten muodonmuutoksen: jaksollinen elämän luonne kuoleman kautta, jonka voi havaita käytännössä Holy Woodin jokaisessa kulmassa. Manson on maininnut, että hänen kuvailunsa suunniteltiin Kristuksen maalauksen pohjalta. Numeeraalin XII takana voi nähdä INRIn, lyhennös latinan lauseesta 'Jeesus nasaretilainen juutalaisten kuningas', joka on raapustettu alkuperäiseen ristiinnaulitsemisristiin.
Ironinen puoli kansikuvasta on, että pointtini on ollut sanoa, että viihdettä syytetään niin paljon väkivallasta ja krusifiksin kuva on erittäin väkivaltainen kuva. Se miten kansikuvani tehtiin oli yhdistelmä Kristuksen valokuvasta Kirkossa (se ei ole minun kehoni), johon yhdistin naamani ja tein siitä eräänlaisen Renessanssimaalauksen ja se, että ihmiset loukkaantuivat siitä vahvistaa pointtini. Poistetun leuan symbolismi kertoo paljon siitä miten ihmiset, joilla on mielipiteitä, mukaanlukien itse Kristus, on aina tuhottu sen takia mitä heillä on ollut sanottavana. Toinen asia on, että kuvasta puuttuu risti, minä vain leijun avaruudessa siinä, "Ristiinnaulitseminen Avaruudessa" ("Cruci-fiction In Space"), kuten yhden kappaleen otsikko.
Marilyn Manson, Dot Music haastattelussa, vuonna 2000
Manson leuattomana Kristuksena mätänemässä ristillään albumin kansikuvassa, imitoiden hirvittävää sijoiltaan olevaa Kristusta, joka oli heikentynyt samalla tavalla vitsaus stigmatisaation takia Matthias Grünewaldin 'Isenheim Altarpiece' maalauksessa (oikealla, vuodelta 1516). Manson on sanonut, että hänen kuvauksensa tyylitettiin Kristuksen maalauksen mukaan. Numeeraalin XII takana voi nähdä INRIn, lyhennös latinan lauseesta 'Jeesus nasaretilainen juutalaisten kuningas', joka on raapustettu alkuperäiseen ristiinnaulitsemisristiin.

"Mies on kuviteltu roikkumassa avaruudessa, hänen eristyksensä kuvastaa hänen yksinäisyyttään ja hänen epämiellyttävä asentonsa kuvastaa hänen omaa sisäistä kärsimystään. [1]" Meillä on jo samansuuntaisuus Holy Woodiin ja triptyykkiin toistuvalla teemalla yksinäisyydestä, kärsimyksestä ja eristyksestä, erityisesti kappaleissa 'Disassociative' ja 'In the Shadow of the Valley of Death' (kappaleen nimi ja merkittävästi Holy Woodin alaotsikko), mutta tällä kertaa spirituaalisesta / kielikuvallisesta näkökulmasta, joka on myös kuvitettu Holy Woodin kuvamateriaalissa.

Loputtoman Avaruuden Tyhjiön Ympäröinti, Holy Wood albumin
kuvamateriaalissa, sekä 'Count to Six & Die' loppukappaleen alaotsikko.

Hirtetty kuvataan yleensä hymyilevänä tai piittaamattomana kivusta, sillä hän ei ole tietoinen sisäisestä kaaoksestaan. Mansonin kohdalla, kuvattuna Hirtettynä, tämä ei ole aivan niin ilmeistä, sillä Mansonin leuka on poistettu Holy Woodin etu- ja takakannessa, joka kuvastaa käsitettä sensuroinnista, joka on ollut rasituksena sekä määrätty monille artisteille, mukaanluettuna Manson, sillä hän oli etualalla Columbinen jälkeisessä ajojahdissa, koska väitettiin, että hän ja muut viihteen alalajit olivat toimineet negatiivisena vaikutteena Amerikan nuorisolle. Tämä sekä eripuraa lietsova Kristuksen kuvailu sai monet vähittäismyyntiketjut kieltäytymään myymästä albumia tai joko myymään vain sellaista versiota albumista, jossa albumin takakannesta löytyvä kuva Mansonista Sigillum Dei Aemethin edessä oli myös etukannessa.

Vasemmalla; Holy Wood albumin vaihtoehtoinen/takakansi kuva, näyttäen Mansonin hurmioituneessa asennossa 'Sigillum' sädekehän kanssa asettaen painotuksen hänen puuttuvaan leukaan. Oikealla; kuvakaappaus Disposable Teens videosta näyttäen ahmitun Mansonin amputoidun kielen koukun päässä, samoin tuoden mieleen hänen uhmatun sananvapauden Columbinen jälkeen.

Jälleen kerran toisin kuin perinteisissä kuvailuissa, juuri mainitussa kontekstissa Manson on täysin tietoinen häntä ympäröivästä kärsimyksestä, toisin kuin muut, ja hän on aivan kuten Hirtetty kuvailtuna monissa eri versioissa hymyilevänä hahmona tällä kyseisellä ajanjaksolla.

Risti, vaikka se ei olekaan fyysisesti näkyvillä Mansonin uudelleentulkinnassa, se on kaikkialla läsnä oleva Hirtetyn elementti perinteisessä Tarot pakassa, jota kuvaa miehen jalkojen asento, joka muodostaa ristin. Elementti, jota ei usein huomata Hirtetyssä on, että monissa versioissa naru, josta hän roikkuu ei ole naulattu kiinni krusifiksiin, vaan RISTIINNAULITTUNA AVARUUDESSA, koska ristiä ei ole läsnä. "Tästä syystä naru, joka yhdistää hänet neljään ylimpään elementtiin (maa, ilma, tuli, vesi) horisontaalinen poikkipuu ei ole kiinnitettynä hänen jalkoihinsa: mies roikkuu tyhjästä. [1]"

Minä olen ilmestys / ja olen naulattuna / Pyhään Puuhun ("Holy Wood")
Marilyn Manson, Cruci-Fiction In Space
Oikealla; Manson nousemassa lavalta ja kirjaimellisesti ristiinnaulittuna avaruudessa kappaleen 'Cruci-Fiction In Space' esittämisen aikana Guns, God & Government
kiertueella vuosina 2000-2001. Oikealla; Right; 'Pyhän Johanneksen Kristus ristillä' Salvador Dalí:n maalaus vuodelta 1951, mahdollinen inspiraation lähde Mansonin vaikuttavalle esitykselle.

Perinteisissä pakoissa, "tällä tulkinnan tasolla saatamme nähdä kortin osoittavan, että mies näkymättömänä elämänvoimana on pää alaspäin, siten ehdottaen, että ihmishenki sellaisenaan on jotenkin epäluonnollista. Samaan aikaan kortin rakenne kuvastaa miehen vapautta pysyäkseen tässä epämukavassa asennossa, sillä hän on varmassa määrin vapaa neljästä elementistä, jotka sitovat hänet ajalliseen kokemukseen. [1]"

Itämainen maalaus Kristuksenlaisesta hahmosta Holy Wood kuvamateriaalissa, joka
sopii yhteen täydellisesti 'Ristiinnaulitseminen Avaruudessa' konseptin kanssa.

Yksi keskeisistä teemoista Holy Woodissa sekä triptyykissä on alituisesti toistuva teema vallankumouksesta, evoluutiosta ja ylösnousemuksesta vertauskuvallisena muodonmuutoksena. Hirtetyn sisällyttäminen albumin kansikuvaksi on erittäin sopivaa, sillä se edustaa juuri tätä teemaa. "Korkeammalla tulkinnan tasolla voimme pitää Hirtettyä kosmisen totuuden ylevänä lausuntona, miehen on kuoltava syntyäkseen uudelleen korkeammalla tasolla... Tämä syvä oppi suositaan onnen kanssa, sillä grafiikat pitävät kiinni suhteesta miehen hiusten kesken, joka esitetään roikkuvan alaspäin ja molemmin puolin tuppo ruohoa, joka vihjaa, että elämää saattaa ilmestyä tästä 'ihmisen kuolemasta'. [1]"

Piilevä periaate, jota Hirtetty kuvaa, tai polku, jota se esittää, on että miehellä on vapaus ja mobiliteetti joko pysyä tässä epämukavassa, kaoottisessa asennossa tai vapauttaa itsensä. Mansonin uudelleentulkinta kuvastaa tätä osuvasti, ainoastaan uudessa perspektiivissä koskien kristinuskoa, kuvaten itsensä tuomittuna krusifiksinä, että yhteiskunta voi tänä päivänä vapauttaa itsensä heidän omasta kristillisen uskonsa sokeudesta, johon he tuomitsevat itsensä. Koska Mansonin versio on käännetty kuvailu se antaa lisämerkityksen niiden paradoksiin, jotka ovat sokeita omassa tilassaan ja uskovat olevansa oikeassa. Ja se on tämä teema, jota Holy Wood sekä herättää ja josta se päinvastaisesti tarjoaa vapauttaa avoimelle kuuntelijalle tästä psykologisesta vankilasta.

 

Kuolema

Ensimmäinen kortti Holy Woodin kuvamateriaalissa on Kuolema kortti, joka on 13. kortti isossa arkanassa. Jatkaen Hirtetyn teeman seuraamaa aihetta, Kuolema kortti ei esitä todellista fyysistä kuolemaa vaan se symboloi muutosta ja muodonmuutosta ihmisessä.

Kuolema kortti edustaa Saturnusta. Toisin kuin perinteisissä pakoissa, joissa hahmolla on kokonainen luuranko, Manson on vain puoliksi olemassa oleva. Hänen alempi puoliskonsa on syöty pois, mutta hänen selkärangastaan voi nähdä roikkuvan lihaa, sekä hänen Kundalini/Chakra energiansa polun sekä lähtökohdan (Lue ALKEMIA & KABBALA). Luuranko perinteisesti esittää usein Kuolemaa, sillä "luuranko on se osa kehosta, joka on läpäisemättömin elämän kokemuksen ja ajan hyökkäyksille. Liha vanhenee ja mätänee pois, vain luut jäävät jäljelle. Kortti on siis kuva elämän ja luonnon jatkuvuudesta, jossa kuolema on osa 'elämä, kuolema, elämä' prosessin uudistumista. [1]" Mansonin kuvailemat teemat, kuten selkärangan nikamat ovat jäljellä jopa sen jälkeen, kun liha on mädäntynyt pois siitä. Samoin kuin perinteisessä Hirtetty kortissa (joka on edellinen kortti Holy Woodissa), joka esittää kyseistä prosessia paikallaan jämähtäneillä Hirtetyn hiuksilla tangentiaalisesti suhteessa ylöspäin kasvavaan nurmeen kuvan alalaidasta; elämän kehittyminen sekä uusiutuminen kuolemasta. Tämä idea elämästä kuoleman kautta on myös esillä Mansonin kuvailussa, jos katsot tarkasti voit nähdä taustalla puun oksilta näyttävän kuvion.

Albumi on täynnä viittauksia kärpäsiin, mitä ne kuvaavat?

Ne kuvaavat kuolemaa ja mätänemistä. Mutta ne myös kuvaavat muutosta. Albumin kuvamateriaalissa käytin paljon Tarotin kuvastoa. Jotkut luulevat, ettei kuoleman kuva tarkoita mitään muuta, mutta se voi kuvata muodonmuutosta.

Rock Sound haastattelussa, marraskuussa 2000
Kuolema kortti vanhasta pakasta [1], joka esittää Saturnuksen muodostumista viikatteella ja risteytyvillä käsillä, joka on yleinen mekanismi piilotetulle kuvakielelle Tarotissa, joka vaihtelee tämäntapaisista symboleista hepreankielen kirjaimiin, jotka löytyvät myös jokaisesta kortista.

Muuta perinteistä Kuolema kortin kuvailussa on Kuoleman kuvailu yleensä viikatteen kanssa siitä syystä, että se edustaa Saturnusta karsimassa kuollutta materiaa uudestisyntymisen ja nuorentumisen prosessissa. Viikatteen asento Kuoleman käsien risteytymisen kanssa muodostavat Saturnuksen symbolin. Tämä ei tietenkään olisi ensimmäinen tapaus Mansonin vastaavuuksista Saturnuksen voimiin, joka myös tuhoajana tunnetaan, kuten Holy Woodin kuvamateriaalista voi havaita sekä siitä, että Manson esitti Saturnusta The Nobodies videossa. Vaikka Manson ei esiinnykään luurankona, ei pitele viikatetta kädessään eikä hänen kätensä risteydy muodostaakseen Saturnusta, se kuitenkin residuaalisesti esittää Saturnusta sillä Kuolema kortti esittää Saturnus planeettaa. Viikate ja sen asennon esittäminen perinteisessä Tarotissa näkyy Mansonin uudelleentulkinnassa epäilmeisestä tiputustelineen muodostamasta puoliympyrästä sen kaartuessa oikealle molemmista päistä.

"Pohjakuvio (Mansonin versiossa suggestiivisesti esitettynä tiputustelineellä) muodostuu puoliympyrästä, joka edustaa sielua jännittyneessä tilassa, johon idea tulee siitä, että selällään oleva kuunsirppi toimii lautasen tavoin ja pitää spirituaaliset energiat rauhassa kuten MERKURIUKSEN SARVEKAS KUUNSIRPPI, kun taas ylösalaisin oleva kuunsirppi päästää spirituaaliset energiat karkuun hukkaan. Pystyssä oleva kuunsirppi, kuten tässä 13:ssa kortissa (kuten myös Mansonin), on jännittyneessä tilassa ja saattaa kaatua kummalle puolelle tahansa, täten sillä on mahdollisuus spirituaaliseen voittoon tai häviöön. Graafinen rakenne ehdottaa vetovoimaa hyvien ja pahojen voimien välillä. [1]"

Kuvitus Saturnuksesta, jota käytettiin Holy Woodin kuvamateriaalissa. Kuolemakortti Aleister Crowleyn Thoth pakasta.

"Perinteinen ennustusmainen tulkinta kortista on, että Kuolema merkitsee muodonmuutosta, väistämätöntä kuolemaa ja Saturnusmaista vaikutusta noin yleisesti. Se merkitsee muutoksen muiden asioiden edelle ja etenkin liittyy 'metafyysiseen kuolemaan', joka on yhdistetty harhakuvitelmien menetykseen ulkomuodon järkevässä maailmassa. Perinteen mukaan väärinpäin se merkitsee sellaisia asioita kuin moraalista itsemurhaa, oppositiota projekteihin, jotka tulevat ulkopuolisista lähteistä ja kohtalokkuutta yleisesti. [1]"

Varis [2], kuten se on näytetty televisioruudussa Mansonin vasemman olkapään päällä, on Alkemiassa symboli Alkemistin matkan ensimmäisille vaiheille, vetäytyen pois kaikesta muusta ja paneutuen kohti hänen sisäistä tilaansa, synkkää sielun sisäistä maailmaansa.

Vaikka Kuolema kortti ei tarkoita kirjaimellisesti tuhoa, tietyt symbolit Mansonin uudelleentulkinnassa viittaavat kuolemaan sekä kirjaimellisesti, että myös konseptuaalisesti. Ensinnäkin, Mansonin vasemman puoleisen olkapään yllä on televisioruutu, joka esittää ideaa marttyyrikuolemasta kameroiden edessä sekä julkimoihannoin eetosta, johon Holy Wood keskittyy. Tätä edistää vaihtoehtoinen kuva Kuolema kortista The Fight Song singlen kansikuvassa, jossa Manson on jossain määrin eri asennossa ja televisioruudusta voi nähdä kuvan 313 tunnetusta Zapruderin kuvaamasta JFK:n salamurhan todistavasta videosta (Lue KENNEDY & KING KILL 33° osiosta lisää). Televisioruutu Holy Woodin kuvamateriaalissa on hieman erilainen, mutta samankaltaisella teemalla, jossa varis näkyy ruudussa, joka on usein kuoleman sekä huonon enteen merkki.

Kuitenkin alkemiassa, "Musta Varis, joskus myös Korppi, on sielualkemian suuren työn alku. Tämä merkitsee alkuvaiheita alkemistin kohtaamisessa sisäisen tilansa kanssa, vetäytyen pois aistien ulkoisesta maailmasta meditaatiolla ja astuen sisään hänen sielunsa synkkään sisäiseen maailmaan. Tämä vaihe kuvaillaan myös alkemisissa teksteissä mustumisena, nigredo kokemuksena, ja se kuvaillaan myös usein kuoleman prosessiksi, Caput Mortuumiksi eli kuoleman pääksi, tai kuten jotkut alkemiset kuvitukset näyttävät, alkemistin kuolemiseksi pullossa. Mustan Variksen symbolissa meillä on siirtyminen tietoisuuteen fyysisten aistien maailmasta, rajoituksista, jotka sitovat meidät fyysiseen kehoomme. [2]"

Tässä aiheessa varis ja Kuolema kortti, toisena sarjassa, on uudelleensyntymisen edustaja, muodonmuutos Odysseian aloittamiseen, jonka paraabelin kolmen albumin Triptyykki kronikoi.

 

Ylipapitar

Seuraavana vuorossa on Ylipapitar, tai Paavitar, kuten vanhoissa pakoissa, joka on toinen kortti Isossa Arkanassa sekä Holy Woodin kuvamateriaalissa. "Toinen kortti, Ylipapitar, esittää ihmisen passiivista puolta. Ensimmäinen kortti, Taikuri, tai Jonglööri, kuten vanhoissa pakoissa, on mies ja aktiivisessa asennossa; toinen kortti on nainen, joka on passiivisessa, mietiskelevässä asennossa. [1]"

Taikuri Ylipapitarin vieressä Mansonin uudelleentulkitsemina, joita perinteisesti pidetään Aatamina ja Eevana, toistensa vastakohtina. Tässä kontekstissa on mielenkiintoista huomata allegoria Aatamista luomassa Eevaa omista kylkiluistaan, kun Eeva myöhemmin, edetessä kortista I korttiin II (kuten Ylipapitar korttiin on kuvitettu) luo lapsen hänen kielikuvallisesta emätinrinnan kolosta.

Ylipapitar, vastakohtaisena lisänä Taikurille, on Eeva hänen Aatamilleen ja heidän kuvailuissaan Mansonin pakassa molemmat ovat kuvailtuna avonaisella rintakololla.

Perinteinen Ylipapitar Tarot-kortti [1] ja Waiten Ylipapitar [4]. Manson tyylitteli kuvailunsa eniten samalla tavalla Waiten version mukaan käyttämällä samaa asentoa sekä pilareita. Waite oli Vapaamuurari ja lisäsi tiettyjä Vapaamuurarien kielikuvia pakkaansa. B sekä J kirjaimet hänen takanaan olevissa pilareissa tarkoittavat Boaz ('voima') ja Jachin ('perustaminen'), jotka yhdessä esittävät 'vakautta'. Nämä ovat Vapaamuurarien perustamisen symboliset edustajat.

Perinteisesti Ylipapitarin takana on verhot (tai nunnanpäähine) "esittämään sarvia, jotka edustavat vahvuutta, koska ne ovat teräviä, sekä vastaanottavaisuutta, koska niiden ääriviivat muodostavat astian. [1]" Mansonin tulkinnassa Ylipapitaresta (jota personoi Twiggy Ramirez, androgyyni, joka piti yllään usein yöpaitamekkoa lavalla) verhot on korvattu (tai tyylitetty Waiten version mukaan) rakenteella, joka muistuttaa Baldakiinia, suurta veistosta, jonka on tehnyt italialainen artisti Gian Lorenzo Bernini Pietarinkirkkoon, joka sijaitsee Vatikaanissa. Tämä on merkittävä tiedon aspekti, josta kerrotaan kohta lisää.

Vasemmalla; Paavitar Katolisen Kirkon allegoriana vuoden 1628 kaiverruksessa kirjasta 'Icones Symbolicae', jonka kirjoitti Christoforo Giarda, pitämässä paaviuden ristittyjä avaimia, jotka ovat myös esillä Waiten sekä Mansonin Ylipappi korteissa. Oikealla; Pietarinkirkon Baldakiini Vatikaanissa, samanlainen rakenne, joka seisoo Twiggyn takana.

Hänet on kuvailtu kardinaalipuvussa kuvakielen kahtiajaossa, sillä häneen viitataan myös eri tapauksissa Babylonin huorana.

Protestantti paavinvastainen allegoria Lutherin raamatun vuoden 1545 versiosta, kuvaillen Paavi Johannan tiaran kanssa Babylonin Huorana ratsastamassa Ilmestyskirjan seitsenpäistä Petoa.

Ylipapitarin, tai Naispapin alkuperä pohjautuu Paavi Johannan tarinaan, joka on ensimmäinen ja ainut Pappi, joka yleni katolisen kirkon ankarassa arvojärjestyksessä valepuvussa ja joka (vaihdellen lähteistä) kuoli synnytyksen seurauksena Pietarinkirkon portaille, jossa tarot-korteissa näkyvä veistos piilee. Toiset lähteet kertovat, että hänet revittiin kappaleiksi ihmisten toimesta ja näin he saivat selville, että heidän Paavinsa oli nainen.

Naispapin kuvitukset [1]: Babylonin Huora sekä Paavi Johannan, Naispapin pyhäinhäväistys lapsen kanssa

Yhden tarinan mukaan Paavi Johannasta kerrotaan: "Hän oli englantilainen tyttö, joka rakastui munkkiin ja pukeutui mieheksi ollakseen hänen kanssaan herättämättä epäilyksiä. Miehen kuoleman jälkeen hän lähti Roomaan, edelleen pukeutuneena mieheksi, jossa hänestä tuli pappi. Hän yleni nopeasti Kirkossa; hänet nimitettiin Kardinaaliksi ja vuonna 855 hänet valittiin Paaviksi, Johannes VIII:ksi. Valitettavasti hän oli raskaana ja kuoli hämmentävästi Pietarinkirkon portaille synnyttäessään. [3]"

Huomioitaessa elementit Twiggyn Ylipapittaren roolissa, avoin reikä rinnassa on ilmeisin ja hän pitelee pientä elotonta hahmoa oikeassa kädessään, joka tuo mieleen synnytyksen Kardinaalin vaatteissa.

Valaistus näyttäen Paavittaren yllättäen synnyttämässä
Boccaccion 'De mulieribus claris' 1400-luvun käännöksestä.
Holy Woodin takakannen sisäpuolella sijaitseva kuva esittää sikiön luurankoa sekaisin äidin kohdussa.
Kammottava kuvitelma elämästä, joka tulee näkyville kuolemasta.

Pakoissa läpi vuosisatojen Naispapin avoin viitta on symbolisesti esittänyt vaginaa. Mansonin tulkinnan kulussa edellä mainitut vastaavuudet sekä kuolleena syntyneet teoriat soveltuvat yhteen avoimen viitan kanssa sillä hänen muunnelmassaan on avoin rinta perinteisen metaforan paikalla.

"Hyvin usein tälle 'henkiselle' puolelle annetaan materialistinen ilmaisu tarot-korteista lukiessa miespuoliselle kyselijälle, koska se symbolisoi usein naista, jonka kanssa tämä on halukas luomaan parisuhteen, tai jonka kanssa parisuhde on loppumassa: pääajatus on irtautuminen, sillä se ei liity naiseen, johon hän on samanaikaisesti yhteydessä. Tietyllä tavalla kortti liittyy 'ihanteelliseen' tai 'unelma naiseen' ja tällä tasolla se on selvästi yhdistettävissä animaan, naispuoliseen sielunkumppaniin, sillä koko kortti korostaa tätä kuumaista, ihmiskaksinaisuuden feminiinistä puolta... Perinteinen ennustusmainen tulkinta kortista on, että Naispappi merkitsee sisäistä näkemystä, piilotettuja asioita ja kuun sekä Saturnuksen vaikutusta, vaikkakin jälkimmäinen on äärimmäisen arveluttava. Se merkitsee hiljaisuutta, tarvetta hiljentyä, muukalaista ja 'uskonnollista tunnetta'."

Yksi pääperiaatteista sekä Holy Woodissa, että Triptyykissä on Coma Whiten periaate, saavuttamaton kokonaisuus, täydellisyys, jota Manson / Adam kaipaavat omakseen. Koska Ylipapitar on kolmas kortti ja kehityksen alussa se esittää pääpiirteittäin tämän teeman ja sen arvojärjestyksen läpi Triptyykin.

 

Oikeus

Ennen luoteja / ennen kärpäsiä
ennen kuin auktoriteetit vievät silmäni
Marilyn Manson, Godeatgod

Seuraava kortti Mansonin kehityksessä Tarotissa on Oikeus kortti, jonka järjestysnumero on 11 Valttikorteissa, joka on myös marttyyriuden numero Kristillisessä numerologiassa ja "'uusi alku' sillä se on ensimmäinen korkean sarjan numeroista, numeron 10 yläpuolella. Kortti merkitsee todellisen minän mielikuvaa, joka näkyy naisen hedelmöityksessä, miehen, miekan / aseen ja vaa'an (siittimen kivesten symboli. [3]) toimesta." Tämä seuraa sarjaa edellä mainitun teeman kanssa, sillä Ylipapitar, edellinen kortti Mansonin pakassa, esittää synnyttämistä. Jos kortit kuitenkin luetaan takaperin Holy Woodissa, viimeinen kortti, Taikuri (Adam), virtaa Oikeus korttiin (hedelmöitys) ja heti sen jälkeen tulee Ylipapitar (Eeva ja synnytys).

 

TAIKURI / ADAM
Mies
OIKEUS / HEDELMÖITYS
Siittimen ja kivesten symboli
YLIPAPITAR / EEVA
Vagina / Synnytys / Lapsi / Muodonmuutos

Oikeus kortin seuratessa Mansonin tulkinnoissa suoraan Ylipapitarin jälkeen se noudattaa sarjaa Ylipapitarin perinteisen tulkinnan graafisen jatkon kanssa. Kuten aiemmin mainittu, tavallisesti Ylipapitarin takaa löytyvät verhot tai nunnanpäähine symboloivat sarvia, penetraatiota ja siten vastaanottavaisuutta. Oikeus kortti kuvaa hedelmöitystä ja se merkitsee todellisen minän mielikuvan. Mansonin Oikeus kortin kuvaaminen levitetyllä, väärinpäin olevalla Amerikan lipulla kuvaa tämän periaatteen jatkoa, siten esittäen vaihetta Mansonin kehityksessä, tai julistamista korkeampaan valtakuntaan muodonmuutoksen allegoriassa korttien järjestyksen kertomana.

Korttien kehittyminen Mansonin tulkinnassa Ylipapittaresta (vanhempi Italialainen tulkinta [1]), jota seuraa Oikeus kortti. Nunnanpäähineen / Verhojen rinnakkaisuus korttien takana on symbolismi vastaanottavaisuudelle ja kasvulle. Koska Oikeus kortti esittää hedelmöitymistä, konsepti vastaanottavaisuudesta sopii sarjaan

Mansonin tulkinnassa, jossa M. W. Gacy esittää Oikeutta, lukuunottamatta perinteisiä symbolismeja kuvattuna, kortissa on monia voimakkaita elementtejä, jotka edustavat Holy Woodia ja aikaa, jolloin se äänitettiin. Kaikkein ilmeisin on väärinpäin oleva Amerikan lippu. Yleisesti tämä voidaan tulkita shokkina, sotana, jonka Manson sai Amerikan aloittamaan, joka petollisesti teki hallaa hänelle, mutta muiden symbolien kontekstissa, jotka ovat nähtävillä, Oikeus on käännetty päälleen, väärinpäin. Holy Wood / Julkimoihannointi on osittain katkera arvostelu ja reaktio vainoa kohtaan, josta Manson kärsi sen jälkeen, kun häntä syytettiin Columbinen verilöylystä, joka uhkasi tuhota hänen uransa (perättömästi, sillä ampujat eivät edes olleet hänen fanejaan), kun muut uhkasivat tuhota Mansonin kokonaan; fyysisesti.

Perinteinen Oikeus Tarot-kortti [1] ja A.E. Waiten tulkinta [4], yksi hänen vähiten muokatuista variaatioistaan

Perinteisesti Oikeus kortti kuvaillaan vaa'an kanssa, joka esittää oikeuden vaakaa, punniten sekä arvon, että syyllisyyden. Oikeuden vaaka punnitsee Raamattua ja aivoja, sillä Kristillinen Amerikka oli syypää epäoikeudenmukaiseen Mansonin syyttämiseen Coloradossa tapahtuneista kuolemista. Oikeus on tuomarina, mutta silti Raamattu painaa enemmän; merkiten järjettömyyttä logiikan yläpuolella. Mutta tämä punnitseminen on tehty vilpillisesti, sillä aivot ovat Oikeuden pöydällä, estäen sitä hallitsemasta logiikan kanssa, kykenemätön voittamaan tänä taantumuksellisen verenhimon aikana, jota ne, jotka halusivat rangaistusta murhasta, piittaamatta siitä kuka oikeasti oli syyllinen. Tämä Rouva Oikeuden symboli on yksi sellainen, joka koristi Amerikkalaista oikeussalia, side silmillä edustamaan puoluettomuutta ja tasapuolisuutta. Mansonin uudelleentulkinnassa on menty askel pidemmälle silmiä peittävästä siteestä ja Oikeudelta, naiselta / Pogolta on poistettu silmät. Hän on kykenemätön erottamaan totuutta valheista, pitäen asetta kädessään, toisin kuin perinteistä miekkaa, edustamaan Aseita, Jumalaa ja Hallitusta (Guns, God & Government), jota Manson on erittäin osuvasti kuvaillut Kansamme korkeimmaksi ihanteiksi. Ja viimeisimpänä kuvaten totuutta, asianmukaista prosessia sekä syyttömyyttä, kunnes toisin todistetaan, jonka peittosi kansan mielipide ja muinaisaikainen perinne.

Muutamia kuvauksia Rouva Oikeudesta/Themiksestä, pitäen sidettä silmillään sekä käsissään miekkaa ja vaakoja.

Valaisten konseptuaalista tarinaa Mansonin korttien järjestyksessä, "ilmeisen Oikeuden konnotaation, vaa'an hyvän ja pahan tasapainon symbolin ja miekan rangaistavaisen luonnon lisäksi, kortti kiinnittää huomion harkinnan vakavaan tarpeeseen. Ensimmäisessä seitsennessä paljastetut asiat ovat näyttäneet tavallisen miehen sellaisenaan kuin hän on, ja sitten sellaisena kuin hän saattaisi olla - miehen, joka hallitsee itseään ja kykyjään - mutta silti tämä merkitsee vain ensimmäisen tason hänen sisäisessä kehityksessään. Miehen on pysähdyttävä ja mietittävä tarkkaan haluaako hän jatkaa polullaan... Tämän kortin olemus muodollisessa kaavassa mieskyselijälle yleensä viittaa naiseen, johon tämä tulee ihastumaan [1]." Jälleen seuraten rinnakkaisia teemoja Ylipapittaresta Oikeuteen meillä on peräkkäin toinen vihjaus naiseen "johon hän ihastuu", "nainen, jonka kanssa tämä on kiinnostunut luomaan suhteen" on toinen vihjaus Mansonin järjestyksessä Holy Woodin Tarotissa siirryttäessä Coma Whiteen.

"Oikeuden perinteinen hahmo vihjaa välittömästi periaatteesta 'Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää' [3]"

 

Narri

Seuraavaksi vuorossa on Narri kortti, numeroituna nollaksi sillä hän on heijastus itsestään, ilmestyen viidentenä korttina Holy Woodissa. Mansonin uudelleentulkinta Narrista on käytännössä samanlainen kuin Waiten pakassa, ero Mansonin versiossa on kuitenkin kontekstissa; John 5 välinpitämättömänä Salaisen Palvelun agenttina, joka oman tietämättömyytensä typeryydestä salli Kennedyn salamurhan marraskuun 22., vuonna 1963. Vaikka Waite on radikaalisti tulkinnut uudelleen Narri kortin perinteisistä versioista se on kuitenkin perusta Mansonin uudelleentulkinnalle. Yhteenosuvasti keskeinen Holy Woodille, "Narria kutsutaan joskus Gypsy Vagaboundiksi, Adam Kadmoniksi", jota muutama Valttikortti, jotka Manson päätti uudelleentulkita, kuvaavat.

Narri, A.E. Waiten tulkinta [4], jonka mukaan Mansonin versio on tarkimmin tyylitelty

"Kun Narri sijoitetaan Valttikorttien alkupäähän ja ne tulkitaan ihmiselämän ja -kehityksen peräkkäisinä vaiheina, se esittää lasta kohdussa, joka on tippumaisillaan kalliolta maalliseen elämään syntymällä. Hän on yksinkertainen, puhdas ja syytön, tietämätön koettelemuksista ja ansoista, jotka odottavat häntä... Narri on humaanisuus, harhaillen lakkaamattomasti pitkin laveaa tietä etsiessään katoavien arvojen perhosta, kalvavan eläimen matkan armoilla välittämättä ammottavasta kuilusta, johon hän on putoamassa. Hänen moniväriset vaatteensa ovat hämmentävät impulssit, jotka vetävät häntä tähän suuntaan, hänen köyhyytensä on henkinen ja hänen hartioidensa yllä oleva mytty sisältää arvottomia käsitteitä, villityksiä ja koristeita, tarpeettomia ja vaarallisia vempaimia, joihin tällä on pakkomielle. Tai keppi ja mytty ovat fallisia ja esittävät mehevien halujen taakkaa, jotka vaivaavat häntä ja kalvava koira ehkä merkitsee katumusta. [3]"

Perinteinen Narri kortin esitystapa [1]. Waiten tulkinta (jota Manson käytti pohjana) eroaa, sillä historialliset kuvaukset näyttävät Narrin harhailevan, mutta ei välttämättä niin julmalla tavalla tai aikomaisillaan tippua kallionreunalta.

Waiten Narri kortti "on nuorekas ja sukupuoleton ulkonäöltään. Hänen keppinsä ja myttynsä ovat miehekkäitä, mutta kepin sijasta hän pitelee ruusua, naisellista symbolia... Tässä valossa, Narri on biseksuaali tai neutri, näyttääkseen, että lopullinen yhtenäisyys yhdistää ja ylittää miehen ja naisen, aktiivin ja passiivin ja kaikki vastakohdat. [3]"

Tämä teema on erittäin ilmeinen Mansonin uudelleentulkinnassa, vaikkakin uudenlainen sen toimeenpanossa, sillä kaikki teemat ovat läsnä, mutta ne on jaoteltu ja vaihtaneet paikkoja Waiten teemojen kanssa. Tarkoitetaan, että toisin kuin Waiten käyttämä biseksuaali hahmo, Manson käytti kahta hahmoa, miestä ja naista esittämään kokonaisuuden molempia puolia, tosin molemmat on jaettu erilleen ja toisensa ulottumattomiin. Miehekäs keppi, kuten se toistuu koko ajan Mansonin pakassa, on korvattu kiväärillä. Naismainen symboli, kukka, on myös läsnä, mutta ei Narrin pitelemänä, sillä hänellä on vain yksi todellinen käsi. Sen sijaan kukkia (ruusuja) pitelee Jackie O hänen takanaan. Seuraten naisrakkauden ja kiintymyksen teemaa, jota kaksi viimeistä korttia sarjassa esittävät, tämä voidaan tulkita niin, että Narri (joka on itseään esittävä, ja siten Manson) ei ole kokonainen ilman tätä Lempeä, joka antaa vastalahjan ja tasapainottaa sen, mikä hänessä on epätasapainossa. Täten luoden kolmannen peräkkäisen viittauksen Coma Whiteen mikäli tulkitsemme kuvauksen kahdesta puolesta luomassa tasapainoista yksikköä yhdessä, joka on Alkemian periaate.

Tämä on ainakin yksi tulkinta, joka voidaan saattaa päätökseen tarkastelemalla eroja Waiten ja Mansonin versioissa, mutta pohjimmiltaan Narri kortti on Holy Woodin yhden keskeisimpien elementtien kuvailu, joka on JFK, hänen salamurhansa ja Julkimoihannointi.

"Oikealla olkapäällään Narri kantaa säkkiä, joka meidän annetaan olettaa sisältävän Pentaakkelin, Miekan, Maljan sekä Kummituksen perusmuodot." Tämä on vastakohta seuraaville numeroiduille korteille Tarot pakassa, Taikuri, Narrin kantaessa aarteiden säkkiä, perinteinen esittäminen Taikurista kuvaa hänet seisomassa pöydän luona esittäen kaikki hänen säkkinsä aarteet. "Narrille nämä aarteet ovat ainoastaan taakkana ja niiden todellinen arvo on tunnistamattomissa. [1]"

Salaisen Palvelun agentti John 5, silmillään aurinkolasit kantaen kivääriä, josta roikkuu juliste Kennedysta; tietämättömänä kävellen kohti hornaa ja tietämättömänä tärkeydestä, jota hän merkitsee miehelle, jota hänen on suojeltava

Tämä kuvaaminen sopii Mansoninkin versioon, että sen sijaan, että Narri kantaa säkillistä aarteista, joista hän on tietämätön, John 5 salaisen palvelun agenttina kantaa kivääriä, josta JFK:n kampanjajuliste roikkuu. Monissa perinteisissä versioissa Narri on kuvattu niin, että hänen silmänsä on käännetty pois jostain, joka on aivan hänen edessään ja joissakin tapauksissa jopa suojaten silmiään käsillään. Sen sijaan John pitää aurinkolaseja ja on tietämätön julisteesta jota hän kantaa, joka on sen miehen kuvaaminen jota hänen suojeltava, mutta epäonnistuu siinä valppauden puutteen takia.

Narri kortti on kiistatta kortti, joka sisältää useimmat elementit ja teemat Holy Woodista, jotka siinä on kuvailtuna. Viimeinen vaikuttava metafora siinä on apina / simpanssi, joka tietenkin on symbolinen toisesta kaikkein laajimmin toistuvista teemoista Holy Woodissa, joka on evoluutio / vallankumous. "Apinalla on myös paha konnotaatio, sillä Kristillisessä metaforassa se on liitetty Saatanaan, joka on 'Jumalan apina', [3]" aivan kuten Manson sanoitti kappaleeseen 'Disposable Teens'. Apina esittää elementtien miestä, hänen alkukantaista eläimellistä luontoa ja koska luonto on luonnostaan väkivaltainen, apina esittää miehen synkempää puolta. Se on tämä evoluution aspekti, jota Manson käyttää läpi Holy Woodin, että mies on väkivaltainen luonnoltaan, että varhaiset miehet eivät tarvinneet hävyttömiä runoja tai raskasta metallimusiikkia lietsomaan väkivaltaa; se on luonnollista ja Vanha Testamentti itsessään, jossa monet näistä eläimellisen väkivaltaisista toimista tapahtui ilman viihteen inspirointia, sisältää lukumäärältään enemmän kuin tänäpäivänä.

Evoluutio itsessään on myös kuvattuna sekä sisällytettynä Narri kortissa, kirjaimellisesti, 'Apina, mies, ja sitten ase', kaikki ovat läsnä ja johtavat yhtä kaikkein tunnetuinta väkivallan toimea, joka on koskaan tehty: John F. Kennedyn salamurha.

"Ison Arkanan numeroimaton kortti koostuu taas toisesta toteamuksen tilasta, jossa mies löytää itsensä Maasta... Kun tämä kortti ilmestyy (TARKISTA) muodollisessa kuviossa se merkitsee usein kahta mahdollisuutta - että kyselijän pitäisi harkita mitä hänellä on (symbolisesti, katsoa säkkiin, jota hän kantaa mukanaan) ja että hänen pitäisi varautua lähteä uuteen suuntaan. (1)" Täten tämän kortin järjestys Holy Woodissa merkitsee vaiheen, jossa Adam / Manson on yllyttynyt ja inspiroitunut toimimaan, mutta on vielä tässä vaiheessa epävarma suunnasta, joka hänen pitäisi valita.

 

Erakko

Erakko on erittäin tärkeä aspekti Mansonin pakassa etenkin sen suhteen missä se ilmestyy, seuraten Narria. Se on merkittävä kortti itsessään, Mansonille silloin ja nyt sekä okkultismissa, sillä "muut tekijät ovat yhdistäneet hänet legendaariseen viisaaseen mieheen, mukaanlukien Hermes Trismegistus. [3]" Perinteisissä kuvailuissa Erakosta, hänen näytetään kulkevan vasemmalle, symbolinen menneisyyteen kulkemisesta. Päinvastoin Ginger, joka esittää Erakkoa, kulkee oikealle. Ovelasti piilotetut eroavaisuudet elementeissä, kuten tässä, ovat hyvin merkittäviä luettaessa Tarottia, sillä se kuuluu kunkin kortin subjektiiviseen luontoon symbolismin kanssa sekä kunkin yksittäisen kortin havainnolliseen rakenteeseen vaikuttaen sen tarkoitukseen. Tässä tapauksessa varsinkin, Erakko kulkee oikealle ja toisin kuin historiallisissa kuvailuissa tämä kuvaa Mansonin matkaa Holy Woodissa ja Triptyykissä, joka on Mansonin merkitsevä kohta liikkuen kohti tulevaisuutta, oikealle, toisin kuin menneisyyteen, vasemmalle. Tämä on merkittävää ja liittyy suoraan siihen mitä Narri kuvaa, eli Narri symboloi Holy Woodissa (kuten aiemmin kerrottu) vaihetta, "jossa Adam / Manson on yllyttynyt ja inspiroitunut toimimaan, mutta on vielä tässä vaiheessa epävarma suunnasta, joka hänen pitäisi valita." Erakko seuraten Narria kuvaa kohtaa tarinassa, jossa Manson on aloittanut Odysseiansa selvällä, suunnatulla tavalla (oli se sitten bändin aloittaminen tai uudelleensyntyminen Marilyn Mansonina jne., se on jätetty tulkittavaksi, mutta on kuitenkin uuden matkan tai etsinnän alun kuvaus).

Koska Manson itse on mietiskelevä, taiteilijoiden ja filosofien välttämättömyys, Erakko kortilla voi olla henkilökohtainen merkitys sillä "erakko on ilmeinen symboli vetäytymiselle, eristäytymiselle, ankaruudelle, puhtaudelle ja keskittymiselle henkisiin asioihin [3]", joka on tarkalleen mitä Holy Woodin (sekä sen kaksoiskappaleen, jossa Erakko myös tulee ilmi; Antichrist Svperstarin) oli tarkoitus heijastaa.

Erakko, A. E. Waiten versio [4] verrattuna Mansonin versioon. Historiallisissa kuvailuissa Erakolla näytetään olevan pakkomielle menneisyyteen ja taaksepäin kulkemiseen. Mansonin uudelleentulkitsema Erakko kulkee eteenpäin kohti tulevaisuutta; Matkan alku, johon hän ryhtyy Holy Woodissa ja Triptyykissä.

Kuten myöhemmin tullaan kertomaan artikkelissa, Erakko, Paavin kanssa, ovat ainoat kaksi korttia Tarotissa, jotka molemmat on kuvailtu ja viitattu Holy Woodissa sekä Antichrist Svperstarissa (Triptyykin alku ja loppu). Erakko on numero yhdeksän Valttikorteissa ja tärkeä, koska "yhdeksän on initiaation numero ja on myös täydellisyyden numero, koska se on perusnumeroiden viimeinen numero laskettaessa yhdestä yhdeksään, joista kaikki suuremmat numerot muodostuvat. [3]" Täten tämä Erakon aspekti ja sen ilmestymisen järjestys Holy Woodissa, sekä edellä mainitun asian kanssa, merkitsee sekä kasvun että muodonmuutoksen vaiheen, ollen ensimmäinen monista.

"Menneisyyden painottaminen huolettaa Erakkoa: ehkä vihje on, että vanhuksena hänellä ei ole paljon toivoa tulevaisuuden kannalta, mutta tämä täysin materialistinen näkemys elämästä ei ole sopusoinnussa okkultismin hengen kanssa, joka näkee toivoa kuolemassa. Kiinnostus menneisyydestä täytyy olla mitä tämä kortti symbolisoi: se osoittaa faktaan, että menneisyys saattaa olla taakka, joka masentaa jopa huolettomimmatkin henget. Italialaisessa pakassa Erakko kantaa säkkiä, joka tähdentää tätä menneisyyden taakan tunnetta. [1]"

Marilyn Manson pitäen yllään samankaltaisia ominaisuuksia 'The Nobodies' videossa,
joka muistuttaa omituisesti Ovidin Metamorfoosista.

Tämä pitää paikkansa, mutta "asia, jota Erakko etsii saattaa olla määrätty vain suhteesta, jossa se on muodollisessa kuviossa. [1]" Meidän täytyy myös ottaa huomioon kuvailun muutosten tärkeys ja siinä näkyvä symbolismi, jonka Manson on lisännyt. Perinteinen Erakko asettaa korostamisensa menneisyyteen kulkemalla taaksepäin, Mansonin uudelleentulkinta kulkee eteenpäin. Tämän tyylinen muutos on yleistä monissa versioissa pakoista, joissa kun päämäärä tai aspekti muutetaan se ei välttämättä menetä arvoaan, vaan pikemminkin kuvastaa sen perinteisen merkityksen vastakohtaa.

"(Eliphas) Levi, joka identifioi itsensä harkitsevuuden puuttuvana kardinaalihyveenä, sanoi että hänen lyhtynsä on järjen ja tiedon valo, hänen viittansa on itsehillinnän suojaava mantia, ja että hänen fallinen sauvansa näyttää, että hänellä on luonnon salaisten ja ikuisten voimien apu... Erakko on täydellinen itsessään, tyyni sekä itseriittoinen. [3]"

Erakko, seuraten Narria Holy Woodissa, kuvastaen suunnattua edistämistä ja sitä aatoksen vapauttamisen motiivia, jota Narri symbolisoi. Erakko, kuten kortista näkee, polttaa omaisuuttaan, joka kuormittaa häntä edellisessä kortissa; polttaen keppejä, jota perinteinen Erakko käyttää opastamaan häntä menneisyyden suuntaan, ja käyttäen sitä valaisemaan hänen tietään kulkiessa kohti tulevaisuutta. "Kortin läsnäolo muodollisessa kuviossa osoittaa aina vapauttamisen tarpeeseen jostain muistikuvasta, järjestyksessä, jossa uusi, tulevaisuus, voidaan omaksua. [1]"

Näemme myös, että Mansonin Erakolta näyttää puuttuvan vasen jalka, joko palanut tai hävinnyt. Kuten seuraavan kortin, Hallitsijan kohdalla kerrotaan, edetessä Narrista Erakkoon ja Hallitsijaan, raajoja alkaa näyttää puuttuvan aina toistaan enemmän. Narrilla on proteesinen vasen käsi; Erakko polttaa tekokättään valaistaakseen tiensä ja jatkaen tätä sarjaa Hallitsijalta puuttuu kolme raajaa.

Erakon ilmestyessä kuudentena korttina Holy Woodissa, toisen puoliskon ensimmäisenä korttina, se merkitsee Adamin / Mansonin alkavan Matkan / Odysseian / Vallankumouksen.

 

Hallitsija (Keisari)

Yksi Mansonin ominaisimmista Tarotin uudelleentulkinnoista on Hallitsija. Hän "kuvaa miestä sellaisena kuin hän saattaa olla... Muodollisessa kuviossa kortti merkitsee vahvaa auktoriteettia, tai ehkä tarvetta sen konsultoimiseen. [1]" "Hallitsija ja Hallitsijatar kuvaavat aikuista miestä ja naista, Jonglööriä ja Naispappia, jotka ovat kasvaneet isoiksi tullakseen aikuisiksi. [3]" Pohjimmiltaan, Hallitsijan ilmaantuminen Holy Woodissa voidaan käsittää edustavan ensimmäistä profeetallista askelta Mansonin valta-asemassa ja Tahdon Vallassa (Friedrich Nietzschen filosofisen ajattelun perusperiaate). "Perinteinen ennustusmainen tulkinta kortista on, että Hallitsija merkitsee tahtoa, johtajamaista voimakkutta, ruumiillista vaurautta, ja Saturnuksen sekä Marsin vaikutusta, Jupiterimaisesta voimasta johtumatta. [1]" Silti toisin kuin monissa muissa Valttikorteissa, Hallitsija on välinpitämätön hengellisestä kasvusta, mutta ajallinen maallisesta kasvusta. Hän on istumisasennossa, huolissaan maailmasta ja näin ollen merkitsee rajoitettua liikkuvuutta.

Kaikkein radikaalimmin muuteltu on tosiasia siitä, että Mansonin Hallitsija ei ainoastaan istu, vaan hänellä on myös ainoastaan yksi raaja ja täten ollen kolmas kortti peräkkäin, joka on kuvailtu omaavan vain yhden käden ja lisänä kaksi onttoa proteesijalkaa (seuraten Erakkoa, jolla näyttää olevan palanut ja puuttuva jalka käden lisäksi), sekä hänet on rajoitettu pyörätuoliin. Ainoalla raajallaan hän pitelee kivääriä, joka vihjaa täydellisestä maallisesta keskittymisestä, ellei jopa pakkomielteestä. Lisäksi, pyörätuoli sallii ainoastaan kaksiulotteisen liikkumisen maan pinnalla, kun taas ainoalla kädellään, jolla hän voi liikkua eteenpäin, hän puristaa tiukasti asettaan (mainitsematta sen tuoden mieleen ensimmäisen ja viimeisen elementin 'Aseista, Jumalasta & Hallituksesta' (eng. 'Guns, God and Government') tässä kortissa).

Hallitsija pitää kädessään kivääriä ainoalla raajallaan, vaarana seisetila hänen ainoan raajansa puristaen tiukasti alhaista maallista, ihmisluonnon välinettä. Hän on kykenemätön työntämään itseään eteenpäin tästä syystä joka antaa hänelle vain materialistista valtaa. Kotka, joka on kortissa kuvioitu hänen Saksan Ensimmäisen Maailman Sodan amiraalin kypärään (joka on myös perinteisen kuvauksen elementti, tosin eri tavalla), on tyypillisesti hengellisen nousun kuvaus. Perinteisissä pakoissa kotka on joko kuvailtuna kilpeen tai istumassa hänen vierellään, siivet osoittaen alaspäin vihjaamaan hengellisestä seisetilasta. Voimme tulkita kotkan levitetyillä, nostamattomilla siivillä joko kahdella eri tavalla; joko se saattaa vihjata yhä läsnä olevasta spiritismistä, mutta vaimeasta sellaisesta, joka symboloi tarvetta enemmälle hengelliselle nousulle; tai sitten voimme tulkita sen spiritismin kutsumiselle, joka on tehty itseliioittelun tarkoitukselle, toisin sanoen - 'Lähteä sotaan Jumalan nimessä' / 'Aseet, Jumala & Hallitus'.

"HALLITSIJA ON SIDOKSISSA RIKKIIN, JOKA ON LIITETTY PAHOLAISEEN JA HELVETIN LIEKKEIHIN, JA ON MIELENKIINTOISTA, ETTÄ USEIMMISSA TAROTPAKOISSA VAIN VASEN PUOLI HALLITSIJAN KASVOISTA ON NÄKYVILLÄ, SILLÄ VASEN PITKÄN PERINTEEN MUKAAN ON PAHOLAISEN PUOLI. [3]"

Monet versiot Hallitsijasta kuvailevat hänet kantamassa kilpeä, johon on raapustettu kotkan tunnuskuva, muutoin varsinainen istuva kotka, jonka siivet osoittavat maahan. "Kotka on 'lentokiellossa' - se on asetettu maahan materiaalisuuden ristin vierelle (joka muodostuu Hallitsijan risteytyvistä jaloista perinteisissä korteissa) ollakseen merkkinä siitä, että hengelliset lennot eivät ole tarpeellisia tässä kehityksen vaiheessa. Henkilön on keskityttävä ympärillä oleviin olosuhteisiin, sellaisiin, jota elämä tarjoaa, mikäli henkilö aikoo kehittyä sisäisesti. [1]" Mansonin tulkinta sisältää myös kotkan, se on kuitenkin kuvioitu Saksan Ensimmäisen Maailman Sodan amiraalin kypärään hänen päässään, toisin kuin kilpeen.

Myös eroten perinteisistä versioista on se, että Manson pitää kivääriä vasemmassa kädessään (miekka tai valtikka, sielun hedelmöityksen fallinen symboli). Tämän tyylinen vapaus, kuten aiemmin mainittu, on sellainen, jota Manson on käyttänyt läpi Tarot pakkansa ja myös kuten aiemmin mainittu, tämän tyylinen konseptuaalinen muokkaavaisuus on sellaista, jota monet uudelleentulkinnat Tarotista ovat tehneet menneisyydessä. Tämän tyylinen käyttö ei ole välttämättä merkityksen muutos, vaan sen sijaan yleisesti symbolin merkityksen päinvastaisuus tai ekstrapolointi. Manson on kääntänyt muutamia elementtejä hänen Tarotissaan ja käyttänyt vasempaa kättä sekä paholaisen polkua, joka on erityisesti huomionarvoinen, esimerkiksi Paholainen kortissa ja Antichrist Svperstarin sisäkannessa Mansonin ollessa Baphometin päinvastaisessa asennossa. Huomattavaa tässä suhteessa on se, että Paholainen seuraa Hallitsijaa, ollen yhdenmukainen monien symbolien kanssa, jotka seuraavat läpi Mansonin kronologian.

Muunnelmia Hallitsija kortista; varhainen Englantilainen pakka [1] ja A.E. Waiten [4]

Selkeämpää perinteisissä kuvauksissa on se, että istuvan Hallitsijan takapuolen siluetti luo kuunsirpin tarkoituksellisen muodon. "Kuunsirppi on puolikas ympyrä, joka itsessään on symboli auringolle ja tämä vastaanottavaisuuden lisäksi vihjaa ideasta voimasta, joka tarvitsee täydentämistä. Platoninen perinne opettaa, ettei yksikään henki ole täydellinen itsessään Maan päällä ja ennen kuin se voi saavuttaa täydellisyyden sen täytyy löytää vastaava sielu, jonka kanssa yhdistyä. [1]" Siis, Hallitsija kortti (muistuttaen, että kaikki nämä kortit sekä niiden järjestyksen on valinnut Manson) on jälleen taas toinen kortti, joka luonnostaan heijastaa konseptia kadonneen rakkauden kaipauksesta, toisen puoliskon tarpeesta; Coma White.

Seuraten sekä visuaalisesti, että temaattisesti Holy Woodin kanssa ja erityisesti The Love Song kappaleen kanssa, "Hallitsija on Jumala isänä ja tekijänä. [3]" Manson kuvaili The Love Song kappaleen olleen ensimmäinen Holy Woodin ei-johdantava kappale, kuvaten metaforaa kehityksestä, jossa Isä on Ase, Äiti on Liipaisin ja Lapsi on Luoti; ammutaan minne hänen vanhempansa tähtäävät ja jonne he asettivat hänet, kertosäkeessä'Rakastatko Aseitasi? Jumalaasi? Ja Hallitustasi?' "Hallitsijan numero on neljä, joka merkitsee vakautta, järjestelmää, maata sekä asioiden muodollisuutta ja rakennetta. Hän esittää maallista voimaa, patriarkaalista auktoriteettia, hallitusta, hallintoa, järjestyksen määräämistä kaaoksessa, laillisuusperiaatetta luonnossa sekä yhteiskuntaa. Hän esittää myös sotaa, valloitusta, järjestystä (kuria) ja vihamielisyyden ja kapinoinnin kukistamista... Hallitsija kuvaa dynaamista periaatetta, tai 'suuria tarmoavia voimia', jotka lävistävät ja organisoivat kaikkea passiivista ja potentiaalista. [3]"

Kuunsirppi, josta puhuttiin aiemmin, jonka Hallitsijan selän ja jalkojen siluetti muodostaa, samankaltainen kuin Kuolema kortin synkkä viikate ja käsien risteymä, muodostaa myös Jupiterin symbolin; Planeettojen Kuningas, toinen patriarkaalisen auktoriteetin symboli. "Jupiter symbolin voima ilmaisee ajatusta hengellisestiä noususta yli materiaalisuuden ristin. [1]" Hän on absoluuttinen voima, mutta liikkumaton, siten illusorinen, sillä hänen voimansa on maallinen eikä ylety tämän rajoitetun olemassaolon tason ulkopuolelle, johon hän on tällä hetkellä alistunut, jonka halki hänen täytyy kulkea.

 

Paholainen

Seuraavaksi Holy Woodissa ja viidentenätoistana Isossa Arkanassa on Paholaisen kortti. Merkittävästi se on myös Eläinradassa Kauriin merkin, Mansonin merkin alla, tarkoittaen, että Paholainen on Mansonin kortti. Paholainen on myös ensimmäinen kortti, jossa näemme Mansonin kehon täydellisenä, ilman puuttuvia raajoja tai koloja, mutta hänen päänsä on korvattu pässin päällä Baphometin omakuvana. Numerologia on ollut tärkeä esoteerinen Mansonin lisäys Antichrist Svperstarista lähtien. Numeron 15 ollen kaikkein merkittävin, erityisesti Mechanical Animalsissa, jossa Manson meni jopa niin pitkälle, että kirjoitti nimensä 'MAR1LYN MAN5ON', mutta myös Holy Woodissa, sillä Manson julkisti, että se olisi epäsuorasti niin ennen albumin julkaisua. Eikä se siten siis voi olla mikään pieni sattuma, että näemme Mansonin täydessä muodossa ja asennossa, joka avasi Antichrist Svperstarin Tarotin kortilla numero 15.

Seuraten sarjaa Hallitsijan kivääristä hänen vasemmassa kädessään, joka on perinteisen kuvaamisen vastakohta, kaksi Mansonin toista kaikkein vaikuttavinta käänteisten elementtien käyttämistä merkitäkseen päinvastaista löytyy hänen Paholainen Tarot-kortistaan ja Antichrist Svperstarin sisäkannesta. "Tietyissä suosituissa opetuksissa, kuten täsmälleen okkultismissa, oikea käsi viittaa aktiivisuuteen ja vasen käsi passiivisuuteen [1]" ja kuten puhuttu baphomet sivulla, läpi uskonnollisten ja okkultin allegoristen kuvamateriaalien oikea polku ilmaisee siveyttä, hyvää, kun taas vasen käsi on synkkä ja langennut polku. Siten vasemman käden nostaminen voi vihjata hallitsevaa synkkää voimaa. Oikealla; Eliphas Lévin "Sapattivuohi", vuodelta 1854.

Kaikkein sopivinta Mansonille on: "astrologiassa Kauriin hallitsija on Saturnus, jolla on vanha maine pahana voimana, yhdistettynä mustaan väriin, kuolemaan, aikaan ja kohtaloon. [3]" Vaikka Merkurius on ollut periaatevoima, jonka Manson on tuonut mieleen läpi Holy Woodin, kuten aiemmin kerrottu, on myös erillinen selvästi huomattava, mutta epäilmeinen Saturnusmainen teema, joka kiertää albumin ympärillä. Saturnuksen ollen Ahmija mytologiassa ja usein liitettynä Saatanaan, se on petollinen ja synkkä vaikute, joka tulee ilmi Holy Woodissa, The Nobodies videossa, Mansonin omassa henkilökohtaisessa syntymämerkissä ja muissa asioissa. "Kauris on liitetty polviin ja polvistuminen on merkki tottelevaisuudesta ja alistumisesta, vihjaten ihmisten olevan elottomassa orjuudessa olosuhteisiin... Kortin Heprealainen kirjain ajin, 'silmä' vihjaten mitä sillä on nähty, asioiden pinnallinen ulkonäkö, ja niin tarkoittaen materialismin virhettä - sekoittaen ulkomuodon todellisuuteen ja olettaen, ettei mitään ole olemassa mitä aistit eivät voi havaita." [3]

Paitsi että hän toteutti vihjaukset uhrilliseen Jumalan Karitsaan Holy Wood ajanjakson aika, Paholaisen siivet Mansonin tulkinnassa ovat selvä viittaus Francis Baconin "Figure with Meat" maalaukseen (vasemmalla, vuodelta 1954), jossa taiteilija sekoittaa keskenään perinteen eläimen raatojen kuvailuista teurastustaloista, joka juontaa juurensa Rembrandtista, sekä hänen oman sairaalloisen luomuksensa. Teurastetun lihan symmetriset puoliskot verrataan uhkaaviin siipiin, jotka on nostettuu papin hahmon taakse, hän itse ekspressiivisenä tulkintana Velasquezin maalauksesta Paavi Innocentius X:stä. Oikealla; John Deakinin valokuva "Bacon with Meat", vuodelta 1960.

"Paholaisen hahmo on identifioitu eri yhteyksissä Panilla, Temppeliherrain ritarikunnan Baphometilla ja itse Luciferilla, vaikka kuvien tutkimisella on ilmeistä, että sen on tarkoitus esittää alempaa voimaa, voimattomuutta ja orjuutta jokamiehessä. [1]" Tästä aiheesta, sekä Baphometin kokonaisvaltaisesta symbolismista läpi historian ja taiteen, voi lukea lisää OKKULTISMI -osiosta, sen ollen kuvaaminen (hyväntahtoisista) Okkultistisista periaatteista, mutta myöhemmin joutui demonisoiduksi Kristinuskon toimesta ja sen pakosta polkea sammuksiin muut uskonnot, jotka eivät olleet sopusoinnussa heidän hyvin ankarasti valvotun ja teennäisen ideologiansa kanssa. Paholaisen kortin kuvaamisen suhteen ja varmaan osittain sen petollisten konnotaatioiden historiallisten vaikutteiden alla, "kuvan on tarkoitus ilmaista kaikki miehen alemmat luonteenpiirteet sekä laadut, hänen eläimelliset halunsa, hänen passiivisuutensa ja hänen kiinnostuksensa seksiin, [1]" "hän on voima joka pitää miehen vangittuna materialismissa ja hänen hengellisen potentiaalin tietämättömyydessä." [3] Antichrist Svperstar tuo esiin myös Anton LaVeyn raskaan filosofisen vaikutuksen Mansonin työhön ja joka, jos itse asiassa lukee LaVeyn kirjoituksia, tämä erittäin alhainen luonne on mihin on ikuisesti tyydyttynyt, ei koskaan nousten yli alhaisten lihallisten, eläimellisten vaistojen, eikä todellakaan hengellisten. Ajan kontekstilla Mansonin ensimmäisen Paholaisen kortin käytöllä sekä sen symbolismin taustalla, sen voidaan tulkita edustavan tätä hetkeä Mansonin elämässä sekä hänen vallitsevia vaikutteita tämän jakson aikana, jos sitä katsotaan tällä tavalla. Seuraten, "Viidennentoista kortin on tarkoitus symboloida ajatusta seisetilasta, joka usein tulee ilmi materialistisessa elämässä täyden turhautuneisuuden tunteena, totaalisena esteenä hengelliseen vapauteen, moraaliin kehitykseen ja jopa fyysiseen vapauteen... Kortti edustaa jaksoa turhautuneisuudesta, täydellisestä turhautuneisuudesta ja tunteesta ylipääsemättömästä hengellisestä esteestä. [1]"

XV Paholaisen Kortti A.E. Waiten Tarot pakasta [4] ja perinteinen Tarot kuvaus Paholaisen Kortista [1]. "Vahva seksuaalinen konnotaatio ...joka vihjaa miehen sielun olevan epätasapainossa, koska se riippuu seksistä, jota painottaa kolme selväpiirteistä puoliympyrää, jotka hallitsevat korttia. Siipien kaaret sisältävät rinnat ja esittävät hengellistä halua, toivetta lentää. Alemman osan käyrä, jonka merkitsee sitova naru tai ketju, esittää voimia, jotka pitävät miehen maahan sidottuna: tämä käyrä sisältää rautaisen renkaan, joka pitää miehen alimmassa osassaan...ja silti pysyy kortin keskipisteenä, ilmaisten, että seksuaalisuuden hallitsematon voima sitoo miehen paholaiseen ja estää häntä lentämästä. [1]"

Erona perinteisiin kuvauksiin on se, että kaksi hahmoa, jotka yhtenäisesti seisovat Paholaisen molemmin puolin ovat pieniä tyttöjä (musta ja valkoinen; vastakohdat) eikä mies ja nainen tavanomaisessa seisomisessa piikuruisessa paholaismuodossa. "Kaksi hahmoa, jotka seisovat tämän kuvan Paholaisen alla... ovat lisäviittaus tunteisiin ja energioihin, jotka eivät joko ole vielä kehittyneet tai eivät ole kykeneväisiä kehittymään. [1]" Tämä sanottuna, Mansonin lasten kuvaaminen on sopiva ja melko kirjaimellisesti kuvaileva heidän kehittymättömyyden kuvaamisestaan. The Love Song kappaleen lisäksi, sekä koko Triptyykin (sekä koko Mansonin töiden), tutkittu teema on viattomuus ja vaikutuksille alttius, negativiiset vaikutukset, joilla yhteiskuntamme vaivaa heitä ja Holy Woodin tapauksessa se negatiivinen vaikutus oli syntipukkina Marilyn Manson, jonka moni on demonisoinut itse Paholaiseksi.

Manson Kuolemanenkelinä 'Disposable Teen' videossa, yllään karitsan nahka tuoden mieleen sekä Jumalan Karitsan, että "lammasvaatetuksen" raamatun vääristä profeereista, vapauttava Tau risti hänen otsallaan, sekä samankaltainen siipipari, itse asiassa lihaviipaleiden huolellinen vastakkainasettelu. Huomaa, että Kohtuus kortti, jota Manson ei valinnut kuvaillakseen Holy Woodin kuvamateriaalissa, perinteisesti kuvaa androgyynistä punasiipistä enkeliä.

Merkittävä teema Holy Woodissa keskittyy Adamin Syntiinlankeemukseen, Syntiinlankeemukseen Eedenistä, jne. "Useat muinaiset perinteet pitävät yllä kehittynyttä ja täydellistä miestä - miestä ennen syntiinlankeemusta -, jolla on sarvet ja häntä, mutta on vaikeaa yhdistää tätä ajatusta itsessään, ellei sen otaksu symbolisoivan yksilöllisyyden Paholaisen tyranniaa oikean, lankeamattoman ja täydellisen miehen sijasta, joka oli täydellisessä nelinkertaisessa elementaalisessa harmoniassa itsensä kanssa. [1]"

Hahmo pitää myös Vapaamuurarien esiliinaa, joka on lainattu suoraan julisteesta, joka mainostaa Léo Taxilin vuoden 1886 Vapaamuurarien vastaista huijausta.

Mikä voisi myös sopia Mansonin kuvailuun Paholaisen kortista on se, että "päinvastaisena Jonglöörinä (Taikurin aiempi nimitys, joka on seuraava kortti Holy Woodissa), Paholainen edustaa luovan voiman soveltamista ja älykkyyttä itsekkäisiin ja syntisiin loppuihin, [3]" joka saattaa olla mitä Antichrist Svperstarista oletetaan, mutta joka on myös syy, jota jatkuvasti lykätään Mansonin niskoille.

"'Tämän kortin sanamuoto on kaikkien olemassa olevien asioiden täydellinen kunnioitus. Hän iloitsee rosoisessa ja hedelmättömässä ei yhtään vähempää kuin tasaisessa ja hedelmällisessä. Kaikki asiat ylistävät tasavertaisesti häntä. Hän edustaa hurmion löytämistä jokaisessa ilmiössä, kuinka tahansa luonnollisesti vastenmielinen.' Aleister Crowley. [3]"

 

Taikuri (Maagikko)

Viimein Holy Woodin vihkosen pääasetelmassa viimeisin ja yksi kaikkein merkittävimmistä korteista Mansonille on Taikuri kortti ja erittäin sopivasti niin ottaen huomioon sen konnotaatiot. Nujertaen kehityksen ja seisetilan joka kuvailtiin aiemmissa korteissa, seuraa kaikkein drastisin muodonmuutos tähän asti. Vanhoissa sekä perinteisissä pakoissa hänet tunnetaan Jonglöörinä, joka, ollen seuraava kortti numeroituna kronologisesti Narrin jälkeen, vanhemmissa pakoissa kuvaillaan seisomassa pöydän edessä, jolle on aseteltu esineitä. Hänet on "numeroitu ykköseksi, Jumalaksi, Valituksi ja ihmisen määrätietoisuudeksi, joka Puun nousussa on yltänyt tähän tutkimattomaan korkeuteen. [3]" Tämän on tarkoitus esittää Narrin vastakohtaa, tai seuraavaa vaihetta, jossa arvokkaat esineet, joita Narri raahaa perässään, joista hän on tietämätön, on nyt esitelty avoimesti.

"Kortti on sidoksissa Merkuriukseen, Hermekseen ja Thotiin, älyn ja taikuuden jumaliin. Yleisesti käsitettynä luovan voiman, Jumalan sekä miehen tahtona ja älykkyytenä, vallitsevuuden yksilöllisyyden sekä toiminnan symbolina, sen käsitetään demonstroida 'niin kuin ylhäällä, niin myös alhaalla' periaatetta, että niin kuin Jumala on taivaassa, niin myös mies on Maassa... Mies on Kaikkivaltiaan jäljennös miniatyyrina asioiden hallitsijana täällä alhaalla... Johtopäätös on, että mies, Jumalan kuva, potentiaalisesti on Jumala: että Jumala on mies, joka on nostettu korkeimpiin voimiinsa... Hän on jättiläismäinen Jumalan ja miehen aktiivinen sekä luova potentiaali."[3]

Aikaisia kuvailuja Jonglööristä, joka myöhemmin uudelleennimettiin Taikuriksi [1]

Narrin vastakohtana, Taikuri on asettanut esineensä näytille eteensä, mutta on silti häiriintynyt katsoakseen niitä nähdäkseen niiden tärkeyden. Toisin kuin Narri, joka on vähiten harkitsevainen, tai jolla on selkeä käsitys hänen potentiaalistaan, pitää sitä kielikuvallisesti pussinsa pimeydessä, Taikurilla taas potentiaalinsa on suoraan hänen edessään, jolloin hänellä on mahdollisuus joko käsittää se tai olla käsittämättä. Tämä, toisin kuin hän ei edes tietäisi sen olemassa olosta, niin kuin on Narrin kohtalon laita. Toisella tavalla hän on myös häiriintynyt ammattinsa takia, koska hänen ammattinsa Taikurina / Jonglöörinä on viihdyttää muita. Samankaltaisesti tämä on usein Mansoninkin rooli myös viihdyttäjänä, samankaltaisuuden symboloiden, että Taikuri, aivan kuten Manson, on häiriintynyt hengellisestä noususta. "Se esittää ihmiskuntaa omituisesti pukeutuneena yksilönä, joka esittää näkymättömälle yleisölle. Kortti on pohjimmiltaan selostus miehelle eri roolien esittäjänä, joita hän käyttää ainoastaan häiritäkseen itseään tai viihdyttääkseen muita- aivan kuten keskiverto mies on tietämätön häntä ympäröivästä mysteeristä, ja jota hän pitää niin paljon itsestäänselvyytenä. [1]" Myöhemmin viihdyttäjänä, Taikuri häiritsee myös yleisöään heidän omista potentiaaleistaan.

A.E. Waiten kuvailu Taikurista [4]: hänen kätensä ovat 'Niin Kuin Ylhäällä, Niin Myös Alhaalla' Baphometilaisessa asennossa esineensä aseteltuna hänen eteensä, jotka oltiin sisällytetty edellisessä numeroidussa kortissa, Narrissa, mutta hän on silti häiriintynyt esineistä ja omasta potentiaalistaan. Esineet tässä Taikurin kuvailussa ovat Tarotin neljä maata; pentaakkelit / kolikot, maljat, miekat ja sauvat / kepit. Hänen kätensä muodostavat Heprean kielen kirjaimen Alef (vasen) muistuttaen Baphometin asentoa, jota Manson on käyttänyt usein. [1]

Taikuri on aloitteentekijäkortti, hänen korttinsa kirjain on Heprealainen kirjain alef, Heprealaisen aakkoston ensimmäinen kirjain, jossa perinteisissä kuvailuissa Taikurin kädet on tietyssä asennossa: toinen käsi osoittaa ylös toisen osoittaessa alas. Näemme taas vastakohtien läsnäolon, molempien käytön samanaikaisesti. "Ympyrä on sekä ikuisuuden symboli, että hengellisen maailman symboli - tässä kortissa sitä pidetään alhaalla. Suora viiva... on materiaalisen maailman symboli- mutta tässä kuvassa sitä pidetään ylhäällä, paikassa joka on oikea hengellisille voimille. [1]" Koska symboleja on käytetty sillä tavalla kuin niitä on käytetty, se vihjaa, että "Taivaalliset voimat pitävät sisällään maan laadun, kun taas materialistiset laadut pitävät sisällään taivaan elementin, jotta mikään ei ole kokonaan erotettuna mistään muusta."[1]

Vasemmalla; Nuori Taikuri, valokuva Aleister Crowleysta noin vuonna 1900, kokoonpanolla, joka jäljittelee Taikurin tarot korttia. Mansonin takana oleva asetelma voisi yhtä hyvin olla toisen Taikurin, Harry Houdinin, oletettavasti kummiteltu kartano, jossa Holy Wood albumi äänitettiin. Oikealla; Waiten Taikuri kortin uudelleenomiminen, jossa hahmon naama on korvattu Charles Mansonin Kristusmaisella muotokuvalla, yksityiskohtana vuoden 1991 Spooky Kids jäsenkirjeestä.
"Epäonnistu näkemään traagisen, muuta se taiaksi..."

"Mies tavoittelee yhdellä kädellään Jumalaa taivaassa, toisella hän osoittaa alas kutsuakseen demonin itseensä ja siten yhdistäen jumalan ja pirun humaanisuudessa... Koska Jonglööri yhdistää jumalallisen ja pirullisen ja koska hänet kuvaillaan vanhoissa pakoissa huiputtajana, kortissa on pahaenteisiä mahdollisuuksia... Hän voi olla egoistimainen, julma ja armoton, käyttäen väärin voimiaan omiin itsekkäisiin loppuihinsa. [3]"

"Se viittasi ajatukseen vastakohtien yhteensovittamisesta, ...yrityksestä tuoda tajunta ja tajuttomuus harmoniaan - joka on päämäärä taikuudessa ja alkemiassa. [1]" Perinteisissä kuvailuissa, toinen tärkeä symboli, jota on käytetty kortissa on Jonglöörin hatun muoto; ikuisuuden symboli, lemniskaatta, on näkyvillä (katso ylhäältä aiempia versioita Jonglööristä / Taikurista). Manson esittää Taikuria pitämällä Taikurin hattua päässään. Vaikkakin perinteisen Taikurin hatun lierin konseptuaalinen merkittävyys on numeron kahdeksan muodossa kyljellään, jonka alkuperä tulee ajatuksesta, että aurinko ja kuu on sidoksissa toisiinsa. Lisäksi, "kortti vihjaa tarpeesta järjestää asiat kuntoon, järjestää itsensä tai tilanteensa ja määrittää asemansa uudella tavalla. [1]"

Manson Taikurina pidellen pronssista käärmettä kiedottuna hopeisen krusifiksin ympärillä. "Tämä on myös viittaus tarinaan Mooseksesta, jossa hän kiinnitti pronssisen käärmeen tankoon parannuksena käärmeenpuremaan, kun Israelilaiset ylittivät autiomaata kohti Luvattua Maata. Perinteen mukaan, tanko oli T-risti, enteillen Ristiinnaulitsemista. 'Niin kuin Mooses autiomaassa nosti käärmeen korkealle, niin on myös Ihmisen Poika korotettava, jotta jokainen, joka uskoo häneen, saisi iankaikkisen elämän'. [3]" Roomalaisessa ikonografiassa Merkuriuksen sauva kuvailtiin usein kannettaen Merkuriuksen, jumalten sanansaattajan, vasemmassa kädessä..

Keskustelu Mansonin Taikuri kortista ei voi kuitenkaan loppua mainitsematta krusifiksia, jota hän pitelee, jonka ympärille käärme on kiedottu. Tämä lisäys voidaan tulkita tavallaan pappien olevan taikureita; että ihmiset asettavat heidän ikuisen uskonsa niihin, koska uskotaan, että niillä, sekä papeilla, on suora yhteys Jumalaan heidän puolestaan. Mutta silti hän on ontto; teeskennellen, sillä taikurit yleensä huijaavat ihmisiä tempuilla ja illuusioilla ja siten se voidaan ymmärtää Mansonin satiirina näille "kunnioitetuille" yksilöille, jotka ovat niin usein läpi historian väärinkäyttäneet valtaansa ja ovat huijanneet itseään omilla toimillaan.

"Hän oli TV:n väri / hänen suunsa käpertyi kuin metallinen käärme"
Marilyn Manson, Valentine's Day
Uusi Testamentti & Kirkko "Papesse"na selittämässä Uskoa Vanhalle Testamentille & Synagogalle, kädessään Lain laatat,
kaiverruksesta teoksesta "Bullarum privilegiorum ac diplomatum Romanorum pontificum", jonka teki C. Cocquelines, vuonna 1743.
Ristiinnaulitsemista kuvaillaan Kirkon takana ja Pronssista Käärmettä Synagogan takana.

Kuitenkin, Manson Taikurina pidellen hopeista krusifiksia, jonka ympärille on kiedottu käärme esittää viittauksen erittäin vanhaan Raamatulliseen ja Okkultistiseen kielikuvaan, sillä siinä on allegoria Mooseksesta ja käärmeestä, jonka Jumala lähetti kirouksena uskottomille Israelilaisille. J.S. Downardin mukaan, kappaleessa King Kill 33, "alkemiassa Kuninkaan Tappamista symboloi ristiinnaulitty käärme tau ristiin, Jeesuksen ristiinnaulitsemisen variaatio," täten symboli myös toimii toisena ovelana viittauksena Kennedyyn. Tämän tietyn symbolin uskotaan myös olevan Dollarin merkin alkuperä, jonka Manson myöhemmin omisi logokseen vuonna 2009, kuten selitetty yksityiskohtaisesti artikkelissa 'Arma...Geddon & Pretty as a ($)'.

Kirjasta 'The Secret Symbols of the Dollar Bill', kirjoittanut David Ovason:
"Sana dollari tuli Amerikkaan Saksasta. Se on periytynyt Saksalaisesta taalerista. Nimi taaleri annettiin ensimmäisen kerran hopeakolikoille, jotka tehtiin vuonna 1519. Tämä metalli louhittiin Joachimsthalista (Joachimin laakso, tai taaleri), joka sijaitsi Böömissä. Yhden taalerin kääntöpuolella oli ristiinnaulittu Kristus. Toisella puolella oli kuva käärmeestä, joka roikkui rististä. Käärmeen pään lähellä oli kirjaimet NU ja ristin toisella puolella numero 21. Tämä on viittaus Raamatun Lukuun 21. Tässä Luvussa puhutaan Israelin väestä, jotka alkoivat puhumaan Jumalaa vastaan heidän koettelemustensa takia ja koska he pelkäsivät kuolevansa erämaassa. Rangaistuksena Jumala lähetti heitä vastaan myrkkykäärmeitä. Ne purivat monia Israelilaisia, jonka seurauksena monet heistä kuolivat. Israelin väki myönsi syntinsä ja he pyysivät anteeksiantoa. Jumala sanoi Moosekselle: "Tee käärmeen kuva ja pane se tangon päähän. Jokainen pureman saanut, joka katsoo siihen, jää eloon." Mooses teki kuten oli käsketty ja pani metallisen käärmeen tankoon; ne jotka sitä katsoivat, jäivät eloon. Tämä samainen parantava metallinen käärme näytetään taalerin toisella puolella. Tässä kuvassa tangosta on tullut risti, koska taiteilija halusi rinnastaa pronssisen käärmeen maagiset parantavat voimat ja Kristuksen parantavat voimat keskenään, joka roikkui rististä. Se on tämä tausta, joka on johdattanut jotkin historioitsijat väittämään, että taalerikuvan käärmeristi on dollarinmerkin alkuperä. [5]"

 

Ylipappi (Paavi)

Ylipappi tunnetaan Paavina vanhoissa pakoissa. Viimeinen kortti Holy Woodin vihkosessa ja päinvastaisesti Antichrist Svperstarin ensimmäisen syklin otsikko, esittäen taas toista muodonmuutoksen kuvausta lopusta virraten alkuun, joka on kuvailtu lukemattomilla tavoilla läpi molempien albumien mukaanlukien molempien viimeisten kappaleiden virraten takaisin alkuun. "Syvällä tasolla kortti liittyy opetuksen moraalisuuteen, opetuksen oikeaan ja väärään, sekä paradoksiin, joka odottaa niitä, jotka toivovat korkeampaa opetusta: heidän, jotka hakevat sisäistä tietoutta (toivovat, niin sanoakseni) lekotellakseen valistuneen auringon alla, täytyy myös kantaa mukanaan toivo alemmille asioille... Erityisesti, kortti vihjaa, että jokainen meistä löytää opettajan, järjestelmän ja opetuksen tason, jonka ansaitsemme. [1]"

"Yleisesti häntä kohdellaan Hallitsijan kaksoiskappaleena... Missä Hallitsija käyttää maallista voimaa, Paavilla on hengellinen auktoriteetti... Hän on väkensä 'isä' heidän oppaanaan sekä rippi-isänään. [3]"

Vasemmalla; A.E. Waiten versio Ylipapista [4] "Paavin numero on viisi ja nykyajan Tarotissa hänet on asetettu muodostamaan pentagrammin tai viisisakaraosen tähden, joka on symboli sielulle, joka yhdistyy, sekä halliten, materian kanssa. [3]" Oikealla; Vaihtoehtoinen versio kortista yksijalkaisella kyntteliköllä esikatselussa.

Ylipappi tarkoittaa pyhien asioiden paljastajaa, joka periytyy alkuperäisestä Kreikan sanasta ja hänen ollessa viimeinen Holy Woodissa voimme tulkita tämän kuvaamaan muodonmuutoksen viimeistä vaihetta: Antichrist Svperstaria. Valaisten tätä, Manson on kuvailtuna tässä pitäen Antichrist Svperstar käärmeensilmä meikkaustaan. "Alkemian suhteen kortti vastaa prosessia nimeltä 'projisointi', jossa Viisasten Kivi, täydellinen aine, sekoitettiin epäjalon metallin kanssa muuttaakseen sen kullaksi. [3]" Alkemian tavoitteet, vaikkakin fyysisiä pseudotieteellisiä luonnoltaan ovat kuitenkin täysin ja perusteellisesti kielikuvallisia niiden käytössä. Ne esittävät fyysisen puhdistamista mikrokosmoksena hengelliselle nousulle. Lue lisää tästä konseptista ja alkemian puolista ALKEMIA & KABBALA -osiosta, erityisesti SE ON PÄÄTTYNYT, KUN SEITSEMÄN VAT YHTÄ -aliosiosta, johon tämä konsepti soveltuu saman otsikon symbolin tarkoituksen kanssa Holy Woodin kuvamateriaalissa.

Vasemmalla; Perinteinen Paavi kortti Marseillesin Tarotista (huomaa Temppeliherrainlainen risti hahmon hanskassa, mahdollisesti vakuuttamaan hänen uskonnollisesta ammatista, ja joka on suurennettuna Mansonin vaatekappaleessa). Oikealla; Manson esittämässä Antichrist Superstar kappaletta "Guns, God and Goverment" kiertueella, pitäen samanlaisia hanskoja.
Selvempi inkarnaatio Paavista Disposable Teens videolla sekä Guns, God and Government kiertueella hänen useiden Psalmin 23 viittausten sekä toistamisten kontekstissa. Tämä visio myös toistaa Mansonin Paavi Johannes Paavali II:n lisäämisen Julkimoihannoinnin hahmojen joukkoon, jotka projisoitiin hänen taakseen saman kiertueen aikana, sekä viittauksen Paavi Piukseen vuoden 2000 Alternative Press haastattelussa, jonka voit lukea Triptyykki osiosta.

Ylipappi on viimeisen muodonmuutoksen kuvailu ja sopivasti niin Holy Woodin viimeisen kortin limittyen Antichrist Svperstarin ensimmäisen kortin kanssa. Tämä muodostaa jälleen toisen viittauksen vallankumouksen / evoluution alituiselle teemalle ja jaksolliselle olemassaololle läpi Triptyykin; alku kehittyy lopusta.

"Paavi, valtionuskonnon korttina yleensä vihjaa, että totuuden etsijän täytyy etsiä syvemmältä... Nykyajan pakoissa Paavin oikea käsi on nostettuna siunaukseen nimeltä 'esoteerisuuden merkki'. [3]" Mansonin siunauksessa hänen oikea kätensä on nostettu pidellen silmää kämmenellään, jonka voimme tulkita olevan sisäisen näön, sisäisen tiedon kuvailu; nähden piilotetun totuuden. Perinteiset Paavit kuvaillaan myös pitäen hanskaa kädessään merkkinä hänen puhtaudestaan, jota Manson näyttää myös pitävän kädessään.

" Näkyvillä on myös Temppeliherrain Ritarikunnan merkki hänen viitassaan perinteisten ristien korvaajana, joita Paavi kortti pitää yllään, joka historian mukaan sekä Temppeliherrain Paaviuden kieltämisen täydellisenä vastakohtana voisi vihjata piilotetusta agendasta Mansonin osalta, yksinkertaisella katsauksella, silti ollen tulkitsematon sen esoteerisyydessään. Muutoin tämä lisäys voidaan tulkita samanaikaisesti kahden vastakkaisen voiman alkemisena yhdistämisenä. "Syvällä tasolla kortti liittyy opetuksen moraalisuuteen, opetuksen oikeaan ja väärään, sekä paradoksiin, joka odottaa niitä, jotka toivovat korkeampaa opetusta: heidän jotka hakevat sisäistä tietoutta (toivovat, niin sanoakseni) lekotellakseen valistuneen auringon alla, täytyy myös kantaa mukanaan toivo alemmille asioille (toivo, niin sanoakseni, elää hypnoottisessa kuun alla sijaitsevan helvetin maailmassa). [1]"

Kuten mainittu, Perinteisissä pakoissa Ylipappi tunnetaan Paavina. Symbolismi, joka valaisee tätä on avaimet, jotka on Paaviuden tunnuskuva (vasemmalla, jotka on myös perinteisissä kuvailuissa) ja kynttelikkö, jossa on pidennetty, kolmikätinen Paavinristi (oikealla). "Paavin tiara on fallinen ja kolmikätinen paavinristi hänen vasemmassa kädessään, joka voidaan tulkita Kolminaisuuden tai Taivaallisuuden tunnuskuvaksi, on myös pidetty ylösnousseen Osiriksen symbolina. Taivaan ja Helvetin avain hänen valtaistuimensa alaosassa merkitsee hyvän ja pahan tietoa, tai supertietoisuutta ja tiedottomuutta. [3]"

Holy Wood loppuu Ylipappiin, Antichrist Svperstar aloittaa ensimmäisen syklinsä Ylipappina, sen nyt pahamaineisella muutetulla kirjoitustavalla. Ylipapin perinteisissä versioissa Paavin molemmilla puolilla on istuva hahmo. "Kahden ihmisen saartaminen materialistisuuden neliössä toistaa erittäin selvästi ajatukset tajunnan ja alitajunnan yhdessäolosta... Paavi on kerralla aurinko ja kuu, heittäen vaikutuksen hyvälle tai pahalle riippuen kahden ihmisen korkeudesta (jotka ovat itse asiassa yhden henkilön eri puolet tai potentiaalit), jotka ovat polvillaan hänen edessään. Sen mukaan, miten tämä kaksinainen hahmo vastaanottaa opettajan vaikutuksen, korkeampia potentiaaleja käytetään hyväksi, tai alempia potentiaaleja. [1]"

"Paavi on kerralla aurinko ja kuu, heittäen vaikutuksen hyvälle tai pahalle riippuen kahden ihmisen korkeudesta (jotka ovat itse asiassa yhden henkilön eri puolet tai potentiaalit), jotka ovat polvillaan hänen edessään. Sen mukaan, miten tämä kaksinainen hahmo vastaanottaa opettajan vaikutukset, korkeampia (auringon) potentiaaleja käytetään hyväksi, tai alempia (kuun) potentiaaleja. Siten Paavin, nähtynä sarjassa on selitys okkultistisen tai esoteerisen tiedon käytöstä ja väärin käytöstä. [1]"

Antichrist Svperstar: Manson Ylipappina, Paavina ja Babylonin Huorana.

Kuten TAIDE & GROTESKIN KULTAINEN IKÄ osiossa kerrotaan, tämä kuva on viittaus pornograafiseen 1930-luvun Weimarin Berliinin ajanjakson maalaukseen, tämä Mansonin kuva kaksinaisesti tekee viittauksen Ylipappi korttiin, joka on Antichrist Svperstarin ensimmäinen sykli. Tässä näemme Mansonin Paavina, Babylonin Huorana, Antichrist Svperstarin avauksen vastakohtana.

Yksi niistä seitsemästä enkelistä, joilla oli seitsemän maljaa, tuli luokseni ja sanoi: "Tule, minä näytän sinulle, millainen tuomio annetaan sille suurelle portolle, joka asuu suurten vesien äärellä,
ILMESTYSKIRJA 17:1
Sille, jonka kanssa maailman kuninkaat ovat irstailleet ja jonka iljettävästä viinistä maan asukkaat ovat juopuneet.
ILMESTYSKIRJA 17:2
Venäläinen 1800-luvun kaiverrus kuvaillen Babylonin Huoraa pitämässä kultaista pikaria "täynnä inhottavuuksia ja hänen huorinteon törkeyksiä" ja ratsastamassa seitsenpäistä Petoa. Personal Jesus videossa neljä "Huoraa" jahtaamassa Mansonia ratsastavat sen sijaan Ilmestyskirjan Hevosilla.

...Näin ollen Twiggy ja Pogo ovat päihtyneessä alistumisen tilassa. "Paavi on tietty selibaatissa ja tässä on mahdollisesti Crowleyalainen sanaleikki 'erehtymättömyydessä'... Paavilla on myös joitain synkkiä piirteitä. Gnostilaiset väittivät, että paha Demiurgi keksi tavanomaisen uskonnon ja moraalin pitää miehet hänen orjinaan suostutellen heidät palvomaan häntä ja noutamaan hänen lakiaan. Eliphas Levi osoitti, että kun käsi on nostettuna Paavin 'esoteerisuuden merkissä' se luo varjon, joka on muodoltaan kuin Paholaisen pää ja sarvet. Menemättä näin pitkälle, kirjoittajat, jotka tulkitsevat Paavin valtionuskonnon korttina yleensä vihjaavat, että totuuden etsijän täytyy etsiä syvemmältä. [3]"

 

Tarot & Antichrist Svperstar

Antichrist Svperstar; Paholainen ja Ylipappi albumin etu- ja takakannessa

Antichrist Svperstarin äänityksen aikana Manson paljasti opiskelleensa esoteerisia pyrkimyksiä kuten Kabbalaa, numerologiaa ja Tarotia. Vaikka seuraavat kertomukset tässä pitää ehdollisesti ottaa tulkinnallisesti, lukemalla albumin kääntöpuolen numeraalit Tarotin edustajina ne seuraavat sarjaa Holy Woodin korttien etenemisestä (muistuttaen, että Holy Wood on Antichrist Svperstarin "esiosa"). Kaiken kaikkiaan, jatkaen Ylipapin kuvailua ja albumin syklistä nimeä, sekä Paholaiskorttia / Baphometia etupuolen sisäkannessa, kuusi korttia on esillä Antichrist Svperstarissa.

Ylipapin toimiessa jatkona Holy Woodista, joka limittyy Antichrist Svperstarin kanssa, sekä rinnakkaistettuna kuvamateriaalissa, ja Erakon ollessa läsnä molemmissa, kaikki kuusi korttia, jotka ovat esillä albumissa käsittelee muodonmuutoksen kaikkialla läsnä olevaa teemaa ja tietyissä näissä korteissa, nousevan valinnan kuvaamista, konseptia henkilön kohtalon valitsemisesta, seurausta, joka määrittää nouseeko lukija (tässä tapauksessa Manson) vai saako tämä Syntiinlankeemuksen omien tekojensa takia.

Seuraten epäilmeisten kielikuvien jatkuvaa kuvausta:

 

"HALLITSIJA ON SIDOKSISSA RIKKIIN, JOKA ON LIITETTY PAHOLAISEEN JA HELVETIN LIEKKEIHIN, JA ON MIELENKIINTOISTA, ETTÄ USEIMMISSA TAROT PAKOISSA VAIN VASEN PUOLI HALLITSIJAN KASVOISTA ON NÄKYVILLÄ, SILLÄ VASEN PITKÄN PERINTEEN MUKAAN PAHOLAISEN PUOLI. [3]"
IX
ERAKKO
VI
RAKASTAVAISET
III
HALLITSIJATAR
VII
VAUNUT

 

Erakko

Ensimmäinen kortti, joka vastaa numeraaleihin on Erakko, josta on jo puhuttu laajasti, joka edustaa matkan alkua sen näyttäytyessä Holy Woodissa; Mansonin Odysseia suoralla tavalla. Erakko, A.E. Waiten [4] versio verrattuna Mansonin versioon. Historiallisissa kuvailuissa hänellä kuvaillaan olevan pakkomielle menneisyyteen ja hänet kuvaillaan kävellen taaksepäin. Mansonin uudelleentulkinta Erakosta liikkuu eteenpäin tulevaisuuteen; matkan alkuun, jolle hän lähtee Holy Woodissa / Antichrist Svperstarissa ja Triptyykissä. Kuten Holy Wood, se voidaan käsittää Mansonin mietiskeleväisen eristäytymisen kuvailuna Antichrist Svperstarin äänityksessä, hänen Matkansa aloittava luomus.

 

Rakastavaiset

Rakastavaiset kortti toimii aiemman Ylipappi kortin jatkeena valintana, joka seisoo kahden hakijan edessä, jotka ovat polvillaan Paavin jalkojen juuressa, sen ollen valinta kahden vastakkaisen voiman välillä. Kun Rakastavaiset korttia tutkii syvemmällä tasolla kuin pinnalta se merkitsee taistelua paheellisuuden ja hyveellisyyden välillä. Waiten versio, kuvailtuna yllä, on radikaalisti muutettu historiallisista versioista ja näyttää Aadamin ja Eevan Eedenin Puutarhassa suoranaisesti ennen Syntiinlankeemusta, kuvaillen allegorian Kielletyn Hedelmän syömisestä Tiedon Puusta, jonka Aadam houkuttelevasti haluaisi syödä Eevan ja Käärmeen luota, tai noudattaa Jumalan käskyä ja pysyä esteettömänä maallisesta paheellisuudesta.

Tässä kontekstissa tietenkin se sopii suoraan Mansoniin ja Triptyykkin sillä se on teema, joka esiintyy läpi Holy Woodin sekä sen viimeisessä osiossa, joka on nimetty Syntiinlankeemukseksi. Perinteisissä kuvailuissa kuitenkin näytetään mies, jonka molemmin puolin on nainen, jotka kilpailevat hänen suosiostaan. Nainen oikealla on nuori ja kaunis (oikean ollen hyvän polku), vasemman puoleisen naisen ollessa vanhempi ja rumempi (vasen, kuten jo mainittu monesti, on Syntiinlankeemuksen ja pahan polku). Mies keskellä oletetaan olevan kyselijä, jonka on tehtävä valinta näiden kahden vastakkaisen voiman välillä, välttämättömyydellä käyttää tietoa, jonka hän on oppinut Ylipapin kautta edellisessä numeroidussa Valttikortissa. Leijuen yläpuolella, piilossa pilvissä on amoriini, usein side silmillä ja jousi viritetyllä nuolella. Viritetty nuoli jousessa valmiina lauottavaksi on seksuaalisen liiton symboli. Vaikka Tarotin Valttikorteista on olemassa monia eri variaatioita, viritetty nuoli osoittaa yleensä nuorempaa ja kauniimpaa kahdesta naisesta. Kuten voidaan jo päätellä, ruma nainen edustaa paheellisuutta, kaunis edustaa hyveellisyyttä. Kahtiajako oikean ja vasemman käden polun välillä. Nuoli, jolla osoitetaan kauniimpaa yksilöä vihjaa, että mies valitsee hänet (viittaus viritetyn jousen seksuaaliseen liittoon edustaa kielikuvallista avioliittoa ja hyveellisen polun valintaa) kuten taivaallinen inspiraatio yläpuolella osoitti.

Perinteinen Rakastavaiset kortti. Rakastavaiset ilmaisee "yritystä löytää yhtenäisyyden moninaisuudessa, joka on hänessä itsessään [1]" kaikkien korttien ollessa kielikuvallisesti minän edustajia

Mikä on katkeraa huomauttaa Syntiinlankeemuksen konseptista on se, että siinä on kaksinainen aspekti, joka ilmaantuu siinä missä Gnostilaisessa perinteessä Käärmettä pidetään hyväntahtoisena palvelijana, joka valistaa ihmiskuntaa houkuttelemalla hiedät syömään Tiedon Puusta, tullen yhdenvertaiseksi Jumalan kanssa. Tässä skenaariossa "Jumala" on pahantahtoisuus, joka vangitsee miehen tietämättömyyteen. Ja tässä skenaariossa, "Syntiinlankeemus" on todellisuudessa ihmiskunta, joka vapauttaa itsensä orjuudesta ja hengellisestä vankeudesta.

"Kun kortti tulee esille muodollisessa kuviossa, se ilmaisee, normaalilla tasolla, tarpeesta vastuullisille päätöksille ja valinnoille, hyväntahtoista sympatiaa ja halua, valintaa joka yleensä pitää tehdä ihmissuhteessa. Syvemmällä tasolla kortti on sidoksissa tulokkaan sisäisen kamppailun kanssa löytääkseen keskitasapainon, josta hän voi tehdä oikean valinnan koskien hänen tulevaisuuden hengellistä ja fyysistä hyvinvointiaan. Perinteinen ennustusmainen tulkinta kortista on, että Rakastavaiset viittaa valintaan ja herkkyyteen sekä ihmisen tilan ahdinkoon, ja se on joskus yhteydessä kamppailuun pyhän ja häpäisevän rakkauden välillä. [1]"

Antichrist Svperstarin ja Triptyykin suhteen tällä on myös sovellus, sen ollen yksi Mansonin valinnoista, joka tulee esille. Ja sellaisen ehdotuksen sattuessa valitseeko hän paheen vai hyveen. Toisin sanoen, ja koskien Triptyykin tarinaa, se ratkaisee tuleeko Manson olemaan uskollinen itselleen, jatkolleen, tehtävälleen ja vallankumoukselleen vai pettääkö hän itsensä, valiten maallisen hyödyn helpon polun ja ainoastaan maalliset halut. Ja sellaisenaan tämän valinnan rooli tapahtuu ja näkyy läpi Triptyykin etenemisen, yhdessä, tietenkin pintatasolla, Coma Whiten halun kanssa.

 

Hallitsijatar

Hallitsijattaren esiintyminen Tarotissa on edellisten korttien kehitys, Taikurin ja Ylipapitarin, edustaen sen evoluutiomaista seurausta. Hän toimii myös johdantona joissakin suhteissa häntä seuraavalle kortille, Hallitsijalle, jotka molemmat paljastavat tiettyjä visuaalisia rinnakkaisuuksia toisistaan perinteisissä kuvailuissa. Yksi kaikkein merkittävimmistä on perinteinen kuvailu kotkasta siivet levällään hänen kilvessään, joka kuten myös Hallitsija, merkitsee kokelaan nousevaa hengellistä voimaa.

Hänet kuvaillaan puutarhassa, joka yleensä rinnastetaan Paratiisiin tai Eedenin Puutarhaan. Hän on Äitijumalatar ja samastettu Isikseen, Venukseen ja Neitsyt Mariaan, jotka kaikki ovat synnyttäneet puhtaan hedelmöityksen jälkeen, "koska Kristuksen hedelmöityksessä ja synnyssä taivaallisesta tuli lopullisesti olemassa oleva ihmiskehon ruumiillistuma. [3]" Yksi aspekti sopivasti verrattuna Mansoniin on se, että Hallitsijatar yhdellä tasolla kuvaa androgyyniä, "yhdistäen aktiivisen ja passiivisen, tai miehen ja naisen periaatteet pyhässä, [3]" kahden sukupuolen yhtymä, jota Manson on mielellään käyttänyt alusta asti.

Perinteinen variaatio Hallitsijattaresta. Manson baphometmaisena Mariana tähtiseppele päässään
'The Long Hard Road Out Of Hell' videolla.

Ja kuten hänet kuvaillaan Paratiisissa / Eedenin Puutarhassa se luonnostaan viittaa miehen Esi-Syntiinlankeemuksen olemassaoloon ja vihjaa tähän pahaenteiseen laskuun; kuten jo mainittu monesti, toinen teema Triptyykissä.

Seuraten samassa juonessa kuin Rakastavaiset ja numeron kolme merkityksessä, Hallitsijattaren "numero on kolme, joka tarkoittaa vastakohtien yhteensovittamista joka luo uuden yhtenäisyyden. Selvä esimerkki ihmisen suhteen on miehen ja naisen liitto, joka luo lapsen. Taivaallisuuden suhteen Hallitsijattaren raskaus kuvaa jumalolennon evoluutiota äärettömyydestä äärelliseen universumin luomisessa. Aivan kuten lapsessa elämän kipinä on mystisesti lihassa, joten universumissa laajasti ottaen jumalallinen elämä mysteerisesti valautuu materiaan. [3]"

Hänen "tähtikirkas kruununsa on myös viittaus 'naiseen, jolla on pukunaan aurinko' Ilmestyskirjan kahdennestatoista luvusta, 'kuu jalkojen alla ja pään päällä seppeleenä kaksitoista tähteä. Hän oli raskaana ja huusi tuskissaan synnytyspolttojen vaivaamana.' [3]" Alkemian kontekstissa konsepti synnytyksestä, aivan kuten konsepti liitosta ja avioliitosta on kielikuvallinen kuvailu. Siten ollen, synnytys voidaan rinnastaa muodonmuutokseen (ollen "uudelleensyntynyt") tai muodostaa itselleen käsitys Antichrist Svperstarista tässä kontekstissa. Hallitsijatar, tässä suhteessa, voi toimia progeneesinä, toteuttamisena tai Mansonin Triptyykin materialismina "vihjaten ajatuksesta hengellisistä saavutuksista ollen hänen valitsemansa elämänkulunsa seuraus. [1]"

 

Vaunut

Viimeisenä on jäljellä VII, Vaunut kortti, jolla on monia periaatteita, jotka sopivat Antichrist Svperstariin. "Puun nousussa, Vaunujen polku on ensimmäinen, joka kulkee hornan poikki ja korttia pidetään aina voiton symbolina, sielun voittona, joka on valloittanut yhden tason ja nousee nyt korkeammalle, [3]" ja kuten voitto usein vihjaa edeltäneestä sodasta Vaunut on liitetty Marsiin. Vaunut kortin useimmissa kuvailuissa on myös kolme hahmoa, joilla se on liitetty numeroon kolme (kuten myös edeltävät kaksi korttia; Hallitsijatar ja Rakastavaiset). Kolmonen on tärkeä numero, jonka tärkeydestä Manson itsekin on puhunut tämän ajanjakson aikana. Antichrist Svperstar debytoi Billboard lehden sijoituksissa kolmanneksi sen julkaisuviikkona. Numero kolme on liitetty numerologiassa täydellisyyden ja kokonaisuuden kanssa, filosofisempi perinteinen näkemys siitä osoittaa numeron kolme edustavan miestä ja naista, jotka ovat yhdessä harmoniassa, joka luo lapsen heidän liittonsa seurauksena.

Päinvastaisesti, sen vastakkaisen tarkoituksen tulkinnassa "Vaunut on myös kuoleman ja rangaistuksen symboli. Sen polku sijaitsee Puun vasemmanpuoleisella pilarilla, rangaistavalla puolella... ankaran tuhoisan voiman vastaten Marsia. [3]"

Vasemmalla; Kaksi perinteistä kuvailua Vaunut kortista. Oikea puoli kuvailee Vaunut Marsin, Sodan Jumalan edustajana.
Oikealla; Kaiveruus kuvaillen Horuksen Aikakautta samanlaisessa kokoonpanossa, kirjasta 'A Garden of Pomegranates', tehnyt Israel Regardie.

Myös sopivana kohtalon ja muodonmuutoksen konseptiin on se, että Vaunut on kortti, joka kuvaa tätä, että Ajomiehen täytyy hallita hevosia (sfinksejä Waiten kuvailussa), jotka on vastakkaisissa suunnissa, ja johtaa heitä hänen Tahtonsa suuntaan. Hänen täytyy pysyä alituisesti valppaana, koska jos hänen mielensä alkaa harhailemaan ja kielikuvalliset voimat, jotka vetävät häntä eivät ole suunnattuja hän johtaa itsensä kaaokseen, sekamelskaan ja hajanaiseen suuntaan, kykenemättömänä toteuttaa sitä mitä kohti hän matkustaa. Tämä tarkoittaa mitä tahansa tavoitettta, Antichrist Svperstarin kontekstissa se voidaan tulkita niin, että jos Manson ei pysy hänen kykyjensä, tunteidensa ja häntä ympäröivien voimien hallinnassa hän ei koskaan pysty nousemaan korkeammalle kuin missä hän nyt on ja muuttaa itseään Antikristus Supertähdeksi.

Mansonin vuoden 2001 lavalle tulo Nero Caesarina roomalaisten vaunujen kyydissä, joita vetää kaksi alastonta naista pitäen päässään hevosten päitä, Guns, God & Government DVD:ltä, joka toteuttaa täydellisesti Holy Wood pakan, vaikka Manson ei päättänyt kuvata tätä arkanaa siinä.

"Kortti merkitsee vapautumista mestarin todellisesta ja itseään korkeammasta maallisesta orjuudesta, tunteellisessa ja hengellisessä hurmiossa, joka asettaa hänet vapaaksi kohotakseen korkeuksiin yli ihmisen tajunnan normaalien rajojen liittyen yhteen jumalallisuuden kanssa. [3]" Se on henkilön Tahdon suuntaamisen kuvaus pysyen päättäväisenä ja valppaana siitä suunnasta, joka määrittää hakijan (esim. Mansonin) nousun tai Syntiinlankeemuksen.

 

Antichrist Svperstarin sisäpuolen kuvamateriaali kuvailee myös Tarotin numeraalit, kuten yllä keskusteltu, sekä Mansonin, Twiggyn ja Pogon rinnakkaisuuden niiden ilmestyessä Holy Woodin kuvamateriaalin Tarot asetelmassa

Vaikka tämä voidaan käsittää erittäin tulkitsevana, Holy Woodin ja Antichrist Svperstarin välillä on jotain synkronista liittyen yhteen taiteltaessa kuvamateriaali molempien albumeiden vihkosissa. Korttien muodollinen asetelma Holy Woodissa alkaa Mansonilla Kuolemana, Twiggy Ramirez Ylipapitarina ja M.W. Gacy Oikeutena, vastaavasti siinä järjestyksessä. Ainoat bändijäsenten kuvat Antichrist Svperstarissa ja pääasetelmassa ovat Manson, Twiggy Ramirez ja M.W. Gacy, tuossa järjestyksessä. Heidän ollen "bändin ydin", kuten Manson kuvaili heidät Antichrist Svperstarin äänityksessä hänen omaelämänkerrassaan. Näissä kolmessa kuvassa bändistä albumin kuvamateriaalissa kullakin on samankaltainen visuaalinen vastaavuus ensimmäiseen kolmeen Tarot korttiin Holy Woodissa. Manson Kuolemana esimerkiksi: perinteisissä kuvailuissa Kuolemasta hän pitelee viikatetta alaspäin suuntauneena leikkaavalla tavalla, kun taas Manson pitelee mikä muistuttaa hooka piippua, joka liikkeessä muistuttaa synkästä Kuolema kortin viikatteesta, Twiggyn samankaltaisuus on hänen hatussaan ja Pogolla samalla tavoin hänellä on tummennetut silmät ja hän on pukeutunut vaatteeseen, joka näyttää Tuomarin / Oikeuden puvulta, samassa järjestyksessä kuin ne esiintyvät Holy Woodin Tarotissa samankaltaisissa kuvauksissa.

 

"Kun yksi maailma loppuu / jokin muu saa alkunsa / mutta ilman huutoa
Pelkkä kuiskaus vain, koska me / vain aloitamme alusta uudestaan..."
Marilyn Manson, The Fall of Adam
Albumilla on todellinen arkki kovasta yrityksestä muuttaa maailmaa lopussa käsittäen, että voit muuttaa vain itseäsi. Se esittää sen kysymyksen 'Count to Dix and Die' kappaleessa, jonka voi tulkita maailmanlopun ääneksi, tai itsesi lopuksi. Samoin kuin Kohtalonpyörän arkanassa, sillä uudelleentulkitsin tarot kortin ja sen symbolismin niin monesti ja Kohtalonpyörä tässä tapauksessa oli revolveri Venäläinen ruletti. Kuulet sen albumin lopussa, etkä koskaan kuule viimeistä laukausta, koska siinä on kyse sen syklin rikkomisesta, muutoksen tekemisestä. Siinä on jonkin verran optimismia vaikka se kuulostaakin joskus nihilistiseltä.
Marilyn Manson, Dot Music haastattelussa, vuonna 2000
Vasemmalla; Merkuriuksen pentaakkeli, samanlainen kuvailu muodoltaan löytyi Mansonin piilotetulla sivustolla TheLambOfGod.com Holy Wood ajanjakson aikana.

Vaikka Manson ei sitä kuvaillutkaan, Kohtalonpyörä on tärkeä osa Holy Woodia. Tämä kohtalon symboli, tai syklin loppu, joka myös sisältää Tetragrammin neljä Heprealaista kirjainta Waiten kuvailussa yllä, materialisoituu revolverin sylinterin äänen muodossa 'Count to Six and Die' kappaleessa, albumin viimeisessä kappaleessa, joka toistaa sylinterin klikkaukset ensimmäisen kappaleen, 'Godeatgod', alusta. Vuorostaan, 'Count to Six and Die' aloittaa 'Guns, God and Government' kiertueen esitykset samalla Venäläisen ruletin äänellä, täydellistäen syklin tai kierroksen, kun Manson myöhemmin nähdään jättimäisen kiväärin osoitettuna hänen päätänsä kohti:

Vasemmalla; Manson esiintymässä Guns, God & Government kiertueen aikana, mahtavan asetelman alla, joka koostuu Asekrusifikseista, Mansonin huomattavan käsiaseiden teeman huipennus Holy Woodin kuvamateriaalissa sekä Tarotissa. Oikealla; "Godeatgod"... Kaiverrus Ouroboroksesta, joka esitteli MarilynManson.com sivuston Holy Wood ajanjakson aikana, toinen kuvailu syklisestä aspektista Holy Woodissa sekä Triptyykissä. Lue myös Horuksen Aikakausi artikkeli.

 

Nähden Mansonin lukuisat viittaukset Alejandro Jodorowskyyn läpi Triptyykin ja muualla, on mahdotonta puhua Tarotista mainitsematta tätä mestaria, jonka elinikäinen mielenkiinto tarotiin ja alkemiaan ilmaistaan selvästi hänen elokuvassaan 'The Holy Mountain' :

Kuvakaappauksia kuuluisasta Tarot kohtauksesta elokuvassa 'Holy Mountain', vuodelta 1973.

Useiden kirjojen, konferenssien ja oppituntien lisäksi aiheesta, Jodorowsky käytti yli 15 vuotta uudistaakseen Tarot de Marseille:n alkuperäisen muodon Philippe Camoinen kanssa. Molemmnpuolinen ihailu molemmat taiteilijat pitävät yllä johti useisiin tapaamisiin, höystettynä ennustusmaisilla luennoilla, joilla Manson raportoi olleen vaikutuksen hänen mietiskelyyn sekä luoviin valintoihin, kuten todistettavissa seuraavissa haastattelujen pätkissä.

MP3.com: Ymmärtääkseni työskentelet muissa elokuvaprojekteissa surrealisti Alejandro Jodorowskyn kanssa. Miten suhteesi syntyi tämän elokuva-alkemistin kanssa?

MM: Muistaakseni tehdessäni Antichrist Superstaria näin elokuvan Santa Sangre. Vähän myöhemmin näin elokuvan The Holy Mountain. Ja työskennelläsi Holy Wood albumin parissa se alkoi alunperin kirjoittamallani käsikirjoituksella, jonka halusin hänen ohjaavan pyhän veren, pyhän vuoren, pyhän puun perinteen mukaan. Ostin lehden hänestä yhtenä päivänä ja siinä oli haastattelu hänestä, jossa luki, "en halua koskaan enää tehdä elokuvia Hollywoodissa, paitsi Marilyn Mansonin kanssa."

Otin häneen yhteyttä ja tapasimme. Tämä oli juuri ennen Columbinea ja Holy Woodin sekä meidän välisen yhdessätyöskentelyn suhteen oli paljon eteenpäin suunnattua voimaa. Sitten tapahtui Columbine ja se sulki oven tälle konseptille lopullisesti suurin osin, tai ainakin sen suhteen, että olin aivan liian vihainen ja katkera miettiäkseni sitä uudestaan. Meistä tuli todella läheisiä ystäviä. Hän on lukenut tarottini minulle usein. Olen ollut välittämättä joistain selvistä varoituksista ja olen oppinut olemaan katumatta sitä.

'Marilyn Manson: Divorcing the Symbol', haastattelussa MP3.com kanssa
2.8.2007

MNT: Suunnittelitko pakan tarot kortteja?

MM: En kokonaista pakkaa, valitettavasti. Olisin halunnut, mutta se suunniteltiin kuvaamaan enemmän Holy Wood albumin kuvamateriaalia. Niistä löytyvä elementti kiinnosti minua sisältönä. Omituisella tavalla tämä uusi albumi todellisesti kuvastaa tarot pakkaa puhumatta siitä oikeastaan yhtään. Siinä on niin paljon symbolismia. Siitä on tullut sisäinen luonteeni sekä ajattelutapani vuosien tarotin sekä alkemina opiskelun seurauksena. Minun ei tarvinnut oikeastaan puhua siitä yhtään. Tällä uudella albumilla kirjoitin sanoitukset kuin kirjoittaisit päiväkirjaan. Kun katson taaksepäin näen, että siinä on paljon enemmän siihen liittyvää symbolismia kuin olin tarkoittanut. En harrasta sitä päivittäin; opin siitä. Tavasta, jolla näen merkit ja yhteensattumat.

MNT: Osallistuin kerran tarot korttien lukuun. Se oli hätkähdyttävää.

MM: Niin sen kuuluu ollakin. Jos se on aitoa se on aina oikeassa. Olen kieltäytynyt kuuntelemasta muutamia varoituksia ja ne ovat palanneet kummittelemaan minua. Parisuhteet sokaisevat sinut ja sinua varoitetaan, ettei sen kuulu olla näin. Luulet pystyväsi kilpailemaan kohtalosi kanssa. Ystäväni luki minulle tarot korteista äskettäin ja hän kertoi tämän hetken... tämän albumin olevan ensimmäinen, jolla olen aidosti määritellyt itseni henkilönä.

'Not-So-Spooky Kid', haastattelussa Miami New Times kanssa
18.7.2007

J: Aloitamme albumistasi, joka julkaistaan pian ja siirrymme sitten henkilökohtaisimpiin asioihin, käykö?

M: Käy.

J: Albumisi otsikko on "Syö Minut, Juo Minut". Mieleen tulee välittömästi Kristuksen symbolismi. Mitä tapahtuu päivittäin kirkossa? Katoliset syövät ja juovat heidän Jumalansa. Uskon sen tekevän heistä vampyyrikannibaaleja...

M: Tiesin sinun pitävän siitä...

J: Sinä, Manson, olet symboli. Pidät aina meikkiä eikä kukaan tiedä kuka olet... Kristus on mies, josta tuli symboli, sinä olet sen vastakohta. Olet symboli, joka on prosessissa muuttua ihmiseksi. Sanoessasi "Syö Minut, Juo Minut" todistat rakkautesi maailmalle. Tarjoat itsesi... olet ruokaa vampyyrikannibaaleille. Siltä minusta tuntuu. Henkilökohtaisesti puhuen: olet mytologia, mutta nurin päin. Jokainen uusi ajanjakso tarvitsee uusia mytologioita...

M: Olen täysin samaa mieltä. Ymmärrät sen niin paljon paremmin kuin kukaan muu... aivan.

J: Ilmaistaksemme itseämme taiteilijoina maailmassa, emme kykene enää tuhoamaan sitä. Se on meidät itsemme mikä meidän täytyy tuhota.

M: Mikä sinut noin saa sanomaan?

J: Jokaisella aikakaudella, Geniukset, ajattelen sellaisia ihmisiä kuten Arthaud, Van Gogh, Nietzsche, Topor, antoivat itsensä, tarjosivat, itsetuho. Mutta tämä ei ole Kristuksenlainen tuho. Ihmiset syövät heidän symbolinsa kirkossa. Sinun tapauksesi on erilainen. Tarjoat lihasi ja sielusi. Kärsitkö?

M: En tällä hetkellä.

J: Kuitenkin, albumisi ilmaisee tuskasta...

M: Aivan. Olin menettämässä avioliittoni rakkautta, mutta olin myös uudelleenlöytämässä rakkautta toisen tytön kanssa...

J: Se olin minä joka sinut vihki, muistathan, neljän elementin nimeen: tuulen, veden, tulen ja maan. Älykkyys, tunne, seksi ja päivittäinen elämä. Käsitän vaimosi rakasti Mansonin symbolia, ei todellista sinua...

M: Isäni sanoi samaa: hän rakasti minun ideaa, ei minua. Vuoden verran en enää edes tuntenut itseäni. En kyennyt luomaan, kirjoittamaan, en mitään, pelkkää tyhjyyttä. Yritin tehdä musiikkia, mutta siitä ei syntynyt mitään. Olin yksin. Hän ei ollut tukenani, hän teki töitä, rakensi uraansa. Ainoastaan kuuden kuukauden jälkeen minun täytyi todella etsiä itseäni eikä se oikein tapahtunut alussa. En oikein tiennyt kuka olin.

J: Alitajunnassamme siirrymme tyhjiöstä muodollisuuteen. Sinun ansiostasi tämä nainen otti muodollisuutesi ja sinä, tämän aikana, siirriyt kohti tyhjiötä.

M: Olet täysin oikeassa.

J: Mikä on alkemian määritelmä? Materian hengellistäminen ja sielun materialisointi. Mitä on pohjalla on kuin mitä on ylhäällä. Demoni on Maahan pudonnut enkeli, enkeli on Taivaaseen noussut demoni.

M: (innoissaan) Tämän takia pidän hänestä! Olet todella ainut henkilö, joka ymmärtää näitä asioita...

Muutama vuosi sitten, joka kerta, kun joku lapsi teki jotain kamalaa Amerikassa se oli Marilyn Mansonin syytä. Ovatko asiat muuttuneet?

M: Se oli kuin yksityiselämässäni. Ihmisenä minua syytettiin kaikesta. Kaikki oli minun syytäni. Minusta tuli magneetti huonoille asioille myös oikeassa elämässä. Sarja pelkkiä katastrofeja tapahtui minulle. Tänä aikana Amerikkalaiset ovat totisesti unohtaneet minut, mutta minusta tuntuu siltä, että tämän albumin myötä he palaavat. Tämä uusi projektini on täysin inhimillinen. Se on paljon synkempi tällä kertaa.

J: Kabbalassa on jae, jossa lukee "nouse pudotuksestasi". Kuuntelin albumiasi. Käsittelet dramaattista tilannetta ja muodostat siitä alkemian, äänität filosofisen albumin joka antaa sinulle, tuhon kuvan takana, rakenteen. Missä tilassa maailma on? Tuhottuna. Emme pysty enää hyökkäämään sitä vastaan, se on mahdotonta. Meidän täytyy hyökätä itseämme vastaan, ei maailmaa.

M: Olen täysin samaa mieltä.

J: Jokainen on uhrina tällä hetkellä. Meillä taiteilijoilla ei ole mitään tuhottavaa.

M: Halusin välittää yhden asian tällä albumilla ja toistan sen sinulle: Kuu on nousemassa.

J: On erittäin mielenkiintoista, että sanoit noin... sillä tuhansien vuosien ajan olemme unohtaneet Äiti jumalan. Kunnioitamme vain vanhoja miespuolisia jumalia. Mitä nyt on tapahtumassa, katastrofin yleisessä tilassa, tulee johtamaan Isän dominointiin. Tällä albumilla puhut meille naisellisuudesta, Suuresta Jumalattaresta joka on sinussa. Kun näin sinut ensimmäistä kertaa televisiossa, katsoin sinua intohimoisesti. Sanoin itselleni: "Mikä loistava friikki" (nauraen). Kun näen sinut katsomassa minua kohti, ajattelen, että olet ainut näyttelijä jota haluan ohjata, ohjaajana.

M: Meillä on yhteinen elokuvaprojekti, haluan toteuttaa sen.

J: Meillä on vielä aikaa, mikäli tämä käsittämätön olento jota kutsumme Jumalaksi antaisi minulle elämää...

M: Olen siellä.

60-luvulla, Jodorowsky ja ryhmä nimeltä "Panic" järjestivät tapahtumia. Niissä käsiteltiin verta, alastomuutta, hulluutta ja se oli shokeeraava spektaakkeli. Manson, sinun showsi ovat samanhenkisiä, eikö totta?

M: Ehdottomasti, halusin sitä aina. Ja nyt vielä enemmän. Showbisnesalasta on tullut normalisoitu, arkipäiväinen, ostat lipun showhun... minä tosin uskon, ettet tiedä milloin show alkaa, eikä se lopu koskaan. Se aiheuttaa lisää pelkoa.

Hyvä on... Kuvittele pystyväsi muuttaa yksi ihmiskehossa. Mitä muuttaisit?

J: Aivot. Loisin aivot neljässä osassa, aloittaen kolmesta: matelijan välinpitämättömyys, tunteellinen valkoinen materia ja älyllinen aivokuori, joka olisi niin valtava, että mahduttaaksesi sen pääkalloon, se pitäisi taitella kasaan kuin harmonikkalabyrintti. Joutuisit lopettamaan taistelemasta aivon asioita vastaan. Ja löisin neljännen aivon puhtaasta telepaattisesta energiasta.

M: Mahtavaa! Kaksi suuta olisi hyvä olla. Minulla ei ole aikaa syödä ja puhua. Kaksi suuta olisi hyödyllinen.

J: Mahtavaa! (taputtaen hänen niskaansa) Sijoittaisit sen tuonne, vai mitä?

M: Aivan. Tarvitset useampia suita suudellaksesi paremmin.

J: Kun olet yksin... mitä tapahtuu? Sillä olet kaksi ihmistä. On Manson, symboli, ja ihminen. On olemassa kuuluisa Manson ja yksityinen Manson. Miten yksityinen Manson elää?

M: Kun tein tämän albumin, opin useita asioita. Lukuunottamatta läheisimpiä ystäviäni, monet eivät tunne todellista minääni, ja se on normaalia, en koskaan kerro siitä musiikissani... tämä albumi on minä. Kuuntele ensimmäisiä kappaleita, se alkaa näillä sanoilla: "Kello kuusi, jouluaamu", ja tosiasiassa kirjoitin sen jouluaamuna ja lauloin sen sinä päivänä. Päätin yksityisen Mansonin olevan tämän albumin keskellä.

J: Ja siitä syystä tämä albumi on rikkaampi kuin edelliset! Tämän albumin teit kaksoisveljesi kanssa. Sisäinen kaksoisveljesi alkaa ilmaisemaan itseään...

M: Kiitos!

Jodorowsky, Manson, puhutte paljon Paholaisesta, mutta oletteko vielä tavanneet häntä?

M: Hän on minussa, ja se saattaa olla kaksoisveljeni. Joka tapauksessa, siitä syystä kirjoitin kappaleen 'You, Me And The Devil Makes 3' ('Sinä, Minä Ja Paholainen On Kolmen Kimppa'). Mikäli kuuntelet tämän kappaleen, puhun siinä itsestäni.

J: Paholainen on Ego. Ego on laatikko, joka sisältää keskeisen olemuksesi, äärettömän ja ikuisen. Tämän laatikon voi avata tai sulkea. Otetaan esimerkiksi poliitikko... poliitikon todellinen minä pysyy laatikossa. Rajallinen. Voit kärsiä erittäin nopeasti näiden rajojen takia. Manson tekee asiat eri tavalla: hän avaa tämän laatikon ja sallii hänen oikean minänsä ulos. Hän sallii sille äänen. Tästä syystä ystäväni Manson koettelee rajoja. Mutta tällä albumilla Manson rikkoo nämä tunteelliset rajat. Olenko oikeassa?

M: Olet. Uutta videotani varten pyysin lavastetta, jossa löysin itseni kirjaimellisesti sydämen sisältä. Yhdistin sen 'Lolitan' ja 'Bonnien ja Clyden' kanssa, ja se kertoo uudesta rakkaudesta vaarallisen tytön kanssa. Tämä tyttö tarjoaa minulle tikaria, hän herättää minut henkiin. Ajamme alas kalliolta kilpa-autolla piiritettynä liekeillä....

J: Jonain päivänä sinun täytyy haudata Manson pukusi. Sen jälkeen voit lukita itsesi sisään yöksi ja päväksi ilman meikkiä, tai pukua, löytääksesi itsesi. Mutta onko tämä mahdollista kaupallisesti?

M: En edes käytä meikkiä videolla. Kuvasin seksikohtauksen sängyssä, joka kiinnostaa minua erittäin paljon sillä tämän tytön ja minun päälle sataa vertaa. Löydät itsesi todella sydämen keskuksesta.

J: Mielestäni pitäisi olla Manson video, jossa rotat ahmivat kiveksesi!

M: Ei kiitos, yksikään rotta ei minun kiveksiäni ahmi (nauraen).

J: Minulle rotta merkitsee vampyyrimaista eläintä, vahvempaa ja älykkäämpää kuin ihminen. Rotta joka syö kiveksesi syö spermasi, se on pyhä substanssi ja rotista tulee pikareita. Näen mielessäni videon huipentuen paaviin heiluttaen innoissaan rottaa täytettynä Mansonin spermalla... sen videon aion tehdä...

M: Vau! Sisäistän kaiken. Loin oman maailmani.

J: Ja niin sinun täytyykin tehdä. Ei ole aikaa käyttäytyä kuin normaalit ihmiset. Sinulla täytyy vanhojen viisaiden ihmisten asenne, jotka sanovat "Luo rakenteita tuhoamisesta". Eläimillä on tapansa puolustaakseen itseään. Voit valita muuttaa asioita, voit valita pelastaa itsesi, voit valita hyökätäksesi. Mutta maailmaa vastaa on tapa voittaa se, ja se on syventyä itseesi. Väittäisin, että olet tehnyt juuri niin tällä albumilla.

Manson, mikä on suosikki Jodorowsky elokuvasi?

M: 'The Holy Mountain'.

J: Minua ilahduttaa kuulla tuo, kärsin todella sitä tehdessäni! Kukaan ei ymmärtänyt mitä halusin tehdä. Se oli suuri onnellisuuden aihe minulle, kun se oli viimein valmis... mikäli elokuvani valmistuvat, se on myös kiitos sinun, Manson. Mainitsit minut päiväkirjassasi ja siitä lähtien minne tahansa menenkin ympäri maailman tekemään konferensseja tai esittämään elokuviani, paikalle tulee iso ryhmä goottilapsia tapaamaan minua...

M: Oletetusti niin, olet todella ainut henkilö, jolla on aina jotain uskomatonta sanottavaa meille.

J: Hyvä on... näkemiin. Tulen konsertteihisi, tämä on ollut hyvä päivä, haastattelin juuri ensimmäistä rokkitähteäni!

M: Kiitos.

Alejandro Jodorowsky ja Marilyn Manson, Rock & Folk, toukokuussa 2007
Haastattelu tarot luennon muodossa

Tapasin Jodorowskyn Pariisissa ja hän luki minulle Tarot korteista uudelleen. Hän myös samastuu kannibalistisen symbolismin kanssa ja hän sanoi minulle, että tällä albumilla yritän olla inhimillinen. Se oli Kristus metaforan vastakohta, jossa miehestä tuli symboli, jonka ihmiset ahmivat symbolisesti. Minä olen symboli, jolla ei ole inhimillistä määritelmää, joka päätti muuttua ihmiseksi menemällä naimisiin, jolla ei ollut yhtään keinoa määritellä itseäni. Tästä albumista tuli nousuni putoamisen sijaan. Hän sanoi enkelien ja paholaisten olevan periaatteessa samoja. Hän sanoi tämän albumin olevan viisasten kivi, jonka uskon olevan totta. Tämä on seurausta alkemista, jota en käsittänyt, että minun pitäisi toteuttaa. Tässä ei ole kyse teeman valitsemisesta, vaan sen elämisestä. Sinun täytyy luultavasti olla sokea näille konsepteilla saavuttaaksesi ne.

'The Red Carpet Grave', haastattelussa sivuston MansonUSA.com kanssa
12.5.2007

SG: Puhut Twiggysta veljenä. Satutat usein läheisiäsi. Perheet tekevät niin, ne väittelevät ja liittyvät uudelleen.

MM: Olet oikeassa. Toinen osa siitä on, ja tämän neuvon minulle antoi yksi idoleistani, Alejandro Jodorowsky, ohjaaja jolla oli suuri vaikutus minuun. Hän sanoi minulle, koska hän on aina lukenut minulle tarot korteista, ja ymmärsin hänen sanomansa väärin... Lainasin sitä jopa useissa haastatteluissa, koska hän luki minulle tarot korteista, ja hän sanoi, "Tänä vuonna liityt kaksoisveljesi kanssa." Erehdyin luulemaan sitä erääksi toiseksi suhteeksi, sillä vuoden lopulla Twiggy tuli kuvioihin. Sitä hän tarkoitti. Hän jopa sanoi sen minulle tavattuani hänet uudelleen sen jälkeen. Se oli hölmöyttäni ja projisointiani, mitä halusin nähdä, ja se oli Twiggy.

'I've Got Nothing To Lose Now', haastattelussa sivuston SuicideGirls.com kanssa
6.12.2009

 

Kiinnostavia lähteitä & viittauksia sivuston TAROT & HOLY WOOD osiosta:

 

L u e   m y ö s   s e u r a a v a t   a r t i k k e l i t :


TAROT FLASHKORTIT & PÄÄLAUTA | Kappaleiden esimakusivustojen lisäksi, vuosien 1999 ja 2003 välillä Manson julkaisi kuusi flashkortti esikatselua albumeilta The Last Tour On Earth, Holy Wood & The Golden Age Of Grotesque. Monet näistä flashkorteista sisältävät piilotettuja kuvia & symboleja, jotka liittyvät kunkin niille kuuluvan ajanjakson kuvastoon.

Marilyn Mansonin flashkorttien lisäksi ladattavana on Tarot Päälauta, jota käytetään avaamaan korteissa olevat koodit. Historia, lataukset ja lisää tietoa itse artikkelissa.

Klikkaa lukeaksesi