the NachtKabarett

This is a translation.
For the original article, click here.
Bookmark and Share

February 14th

Alkuperäinen kirjoitus ja sisältö © Nick Kushner
Käännös: TheMagician

(Kuvituksia tulossa)

Helmikuun 14., Ystävänpäivä, on epäilemättä Marilyn Mansonin taiteen merkittävin sekä toistuvin päivä. Manson on antanut faneille lahjan virtuaalisesti joka Ystävänpäivä vuodesta 2000 lähtien. Helmikuun 14., 2000, Charles Mansonin kappaleen 'Sick City' cover versio julkaistiin (Lue lisää Mansonin rinnakkaisuuksista Charles Mansonin ahdinkoon The Lamb Of God .com osiosta) MarilynManson.com internetsivustolla. Helmikuun 14., 2001 internetsivusto This As Valentines Day .com avattiin, joka sisälsi Time Magazine lehden, jonka kansikuvassa oli Marina Oswald, JFK:n väitetyn salamurhaajan, Lee Harvey Oswaldin, venäläinen vaimo, joka julkaistiin alunperin helmikuun 14., 1964. Klikkaamalla Marinan takinsulkimeen piilotettua linkkiä, katselija ohjataan sivulle, jossa on Mansonin yhä julkaisemattoman romaanin, Holy Wood kirjan, 10. luku, joka on ensimmäinen ja ainut paljastettu vilkaisu kirjasta tähän päivään asti. Helmikuun 14., 2002 Manson antoi meille kaksi videota kissastaan, Lily White, internetpäiväkirjassaan, jotka oli nimetty 'Rakastan Sinua Koko Sydämelläni' ('I Love You With All Of My Heart') (jossa Mansonin kissa Lily nuolee maitoa lautaselta, jossa on sydän) ja 'Rakastan Sinua Kuolemaan Asti' ('I Will Love You Until I Die') (jossa Lily istuu luurangon lantiolla, joka saattaa loogisesti olla sama luuranko, jonka Manson puhui saaneensa OTO kokouksesta Englannissa vuoden 2000 lokakuun haastattelunsa aikana Chuck Palahniukin kanssa). Ja viimeiseksi Manson antoi meille ensimmäisen oikean vilauksen The Golden Age Of Grotesque ajanjaksoon helmikuun 14., 2003 päiväkirjaviestillään, 'Ystävänpäivä Tuo Meille Uuden Eonismin Maun' ('Valentine's Day Bring Us A New Taste Of Eonism'), jossa oli ensimmäinen ryhmäkuva uudesta bändistä ja sen lisäksi viestissä oli 'Himon Mekanismi' ('The Mechanism Of Desire') niminen video, joka dokumentoi uuden imagon digitaaliselle selluloidille.

Triptyykissä, ADAM KADMON (ensimmäinen vertauskuvallinen ja idyllinen mies, omaelämäkerrallisesti kuin Marilyn Manson) joka kasvoi maailmassamme ihanteellisuudellaan ja vihallaan kohti samaa vallanpitäjän tekopyhyyttä ja pinnallisuutta, joka sorti hänet aloittamaan vallankumouksen. Mutta myöhemmin hänen vallankumouksestaan tuli myyntimenestys ja siitä tehtiin tuote, jota myytiin ja markkinoitiin, kun siitä vahingossa tuli osa itse systeemiä, houkuteltuna sen ylellisyyksillä hänestä tuli mitä hän ennen vihasi. Mechanical Animals on tavallaan kaksoisalbumi; puolet kappaleista laulaa Mar1lyn Man5on, viaton, herkkä ja haavoittuvainen maailman vaikutuksille, ja puolet kappaleista soittaa fiktiivinen bändi Omega & The Mechanical Animals, jonka tyhjät, liioitellut, pinnalliset seksi- ja huumehymnit ovat miksi ihanteellisuus ja tunteellisuus ovat epämuodostuneet. "Leikkaat irti sormesi, vaihdat ne dollarin seteleihin," kun taas vastakkainen albumin puolisko Mar1lyn Man5on käsittelee näiden ihanteiden dikotomiaa sisäisen ristiriidan kanssa. Vallankumous on loppuunmyyty, Omega & The Mechanical Animals albumin puoliskon kansikuva kuvaa tätä melkein kirjaimellisesti. Tyhjä rokkitähti, joksi ADAM on nyt tullut punaisin proteesisormin, jossa kädet joilla hän veisti ja teki vallankumouksensa oli.

Kaikkien kolmen kappaleen sanoitukset vihjaavat tähän muodonmuutokseen, joka ADAMista on tullut sekä hänen oivaltamisensa siitä.

Irresponsible Hate Anthem: "Olen niin aitoamerikkalainen, että voisin myydä sinulle itsemurhan, olen totalitaarinen, minulla on abortit silmissäni", Amerikan sairas kulttuuri ja viehätys, jossa kuolemaa jumaloidaan ja väkivallasta on tullut uusi uskonto, "Vihaan vihaajaa, raiskaisin raiskaajan, olen eläin, joka ei ole oma itsensä", itseristiriitaisuus ilman yhtään omia ihanteita.

I Want To Disappear: "Katso nyt minua, ilman uskontoa. Katso nyt minua, olen niin vapaa. Katso nyt minua, olin neitsyt, kasvoin huoraksi", tyhjyyden ja rappeutuneisuuden tajuaminen, "Eilen olin nihilisti, tänään olen vain niin helvetin pitkästynyt", ihanteellisuus ja vallankumous on jäänyt tienposkeen ja se on korvattu seksillä, huumeilla ja televisiolla.

Born Again: "Tämä taide on heikkoa sen kauniin kauniissa kehyksissä", Omegan tyhjyys; "Olen apina väärinkirjoitetulla nimellä", Mar1lyn Man5on; "Olen joku muu, olen joku uusi, olen sinunlaisesi typerys... Synnyn uudelleen", Antichrist Svperstar muodonmuutoksen ennakointi.

Joten lyhyesti, helmikuun 14., 1997 edustaa päivää, saavutusta ja hetkeä ajassa (Triptyykin konvergenssi ja kolmiulotteinen yhteys), tajuamisen vaihetta siitä, että vallankumous alkoi, jonka tavoitteena oli muuttaa maailmaa, marginalisoitiin toiseksi tuotteeksi, vaihtamalla ihanteellisuuden mielihyvään sekä tajuaminen siitä, että ADAMista tuli tekopyhä, jonka hän oli nuorena ja kunnianhimoisena päättänyt kukistaa. Mikäli mietimme tarkkaan mikä Ystävänpäivä myös on, se on ajankohdan valinta, jossa tämä tekopyhä tajuaminen tapahtuu on täysin järkevää.

Ystävänpäivä on rakkauden ja parien päivä ja Hallmark kapitalistin suosikkipäivä. Tämä päivä valittiin juhlaksi, koska, kuten KAIKKI kristilliset juhlapäivät, se valittiin adaptaationa pakanallisten juhlariittien päivistä käännyttääkseen ja levittääkseen Kristinuskoa halki maailman. Jopa joulu, esimerkiksi, valittiin ainoastaan juhlapäiväksi joulukuun lopussa ollakseen samanaikainen talvipäivänseisauksen kanssa, joka on yksi vuoden tärkeimmistä pakanallisista ja astrologisista päivistä. Ystävänpäivä kuitenkin on samanaikainen roomalaisen juhlapäivän, Lupercalian juhlan kanssa 15. helmikuuta. Tämän juhlan aattona (edellisenä päivänä), Februata Junon kunniaksi, joka on roomalainen seksin ja hedelmällisyyden jumalatar, roomalaiset pojat valitsevat paperipalan, jossa on sen tytön nimi, jonka kanssa he viettävät aikaa seuraavan päivän juhlan aikana siinä toivossa, että he aikanaan rakastuisivat ja menisivät naimisiin, siten aloittaen perinteen viestinvaihdosta jota me tänä päivänä kutsumme Ystävänpäiväksi.

Joten pohjimmiltaan tämän juhlapäivän juhliminen on pelkästään tekopyhä farssi; pakanalliset riitit verhottuna ja varjostettuna Kristinuskon pahaenteisen leviämisen takia. Anton LaVey, jonka kanssa Manson oli läheinen liittolainen, puhui tämän tyylisestä Kristinuskon pakanajuhlien väärentämisestä, joten se sopisi sen oman olemassaolon kategoriaan.

Tämä juhlapäivä on nimetty Pyhän Valentinuksen mukaan, joka on marttyyrikuoleman kärsinyt pappi (hakattiin ja mestattiin) 270-luvulla jaa. Rooman keisarin Cladius toisen toimesta. Syy, jonka takia hänet mestattiin oli koska hän jatkoi parien naittamista Kristinuskon perinteiden mukaan huolimatta Claudiuksen määräyksestä sitä vastaan. Tämä oli ennen Rooman käännyttämistä. Tämä on toinen tämän juhlan tekopyhä ja dikotominen aspekti. Hänet tapettiin, koska hän auttoi muita saamaan rakkautta, joten juhlimme hänen kuolemaansa rakkauden juhlapäivänä. Tämä ei ole ollenkaan epätavallinen tapa Katoliselle kirkolle muistaa ja kunnioittaa pyhimysten elämiä heidän kuolintavallaan aivan kuten tänäkin päivänä ihmiset pitävät Kristuksen veistosta seinillään ja kauloissaan, levitettynä kuin vasikankylki krusifiksissa, joka on itse asiassa roomalaisten usein käyttämä kidutusväline. Toinen merkittävä tämäntapainen Pyhimys on Pyhä Apollonia. Hän oli Kristitty marttyyri vuonna 249 jaa. jonka hampaat murskattiin ja rikottiin hohtimilla, häntä kidutettiin saadakseen hänet kieltämään Kristuksen nimen. Tänä päivänä Katolinen kirkko kunnioittaa häntä hammassärkyjen suojeluspyhimyksenä.

Live like a teenage Christ,
I'm a Saint I've got a date with suicide,
Mary, Mary, to be this young is oh so scary
Elän kuin teini-ikäinen Kristus,
Olen Pyhimys ja minulla on treffit itsemurhan kanssa,
Maria, Maria, näin nuorena oleminen on niin pelottavaa
The Long Hard Road Out Of Hell

Tämä seuraa sarjaa, jonka Manson esitti Holy Wood albumilla. Holy Woodin kuvitteellisessa maassa kuolema tekee sinusta kuuluisan henkilön ja väkivalta on uusi uskonto, jossa Pyhimykset ovat kuolleita tähtiä, johon vihjataan Mechanical Animals albumin Posthuman kappaleessa. Guns, God & Government kiertueen aikana Manson piti yllään paavin viittaa ja hiippaa, laulaen alttarin edessä, joiden päissä oli muotit hänen katkaistusta päästään, kun Pyhimysten gobeliinit roikkuivat hänen sivuillaan palvomista varten; kuolleet tähdet, kuten Elvis, James Dean, John Lennon, Marilyn Monroe ja Charles Manson muiden joukossa, jotka eivät välttämättä ole kuolleita, mutta jotka muistetaan tänä päivänä ja ovat kuuluisia siitä kenet he tappoivat. Se on käsite ja todellisuus siitä, että kuolleina meidät muistetaan syvällisemmin kuin elossa. Ja mikäli olet kuuluista ja kuolet julkisuuden valokeilassa se toimii Kristuksenlaisena ikuistamisena, aivan kuten JFK:n ja John Lennonin tapauksissa. Tämä on Mansonin Julkimoihannoinnin (Celebritarian) tarkoitus, että uskontomme perustuu kuolemaan; juomme verta viinin muodossa ja ruumista syömme ehtoollisleivän muodossa Herran ehtoollisella; Julkimoihannoin käsite, julkimon ahmiminen, kuten ensimmäinen julkimo demonstroi, nimeltään Jeesus Kristus. Lue myös The Lamb Of God .com sekä Celebritarian.com.

Ystävänpäivä: Juhlimme rakkautta kuoleman vuoksi, koska Amerikassa kuuluisuutesi perustuu siihen milloin, missä ja miten kuolit tai kenet sinä tapat, siten lehtien etusivut täytetään.

Koska meitä ei muisteta elävinä, meidät muistetaan kuolleina. Ja mikäli kuolemme nuorina ja kidutettuina merkitsemme enemmän kuin voisimme koskaan elävinä. Koska:

WE DON'T WANT TO LIVE FOREVER, AND WE KNOW THAT SUFFERING IS SO MUCH BETTER.
EMME HALUA ELÄÄ IKUISESTI, JA TIEDÄMME KÄRSIMISEN OLEVAN NIIN PALJON PAREMPAA.
President Dead