the NachtKabarett

This is a translation.
For the original article, click here.
Bookmark and Share

Texte şi conţinut © Nick Kushner Dacă nu este specificat contrariul.
Traducere de Menophila

Manson a declarat că şi-a dorit să realizeze prin Smells Like Children un album de copii pentru adulţi, evocând imagini ale generaţiei sale din anii ’70 şi portretizând dual anumite personaje care prezintă conotaţii mult mai sinistre decât ale unor simpli protagonişti de poveste. În mod similar, basmele fraţilor Grimm sunt preferatele copiilor, dar deseori abordează teme sumbre, malefice sau canibalice.

Willy Wonka este un personaj de care Manson s-a dovedit a fi fascinat în Portrait Of An American Family şi Smells Like Children, Wonka fiind cu siguranţă partenerul ideal de joacă al copilului, dar unul care poate fi de asemenea văzut ca un cimpoier colorat mânat de motive absconse sumbre în spatele personalităţii sale multicolore şi extroverte.

Sunt numeroase exemple ale evocării lui Wonka de către Manson, de la videoclipul Dope Hat ca versiune suprarealistă şi coşmarescă a Fabricii de Ciocolată până la referinţe lirice şi sample-uri audio (s-a renunţat la multe dintre ele din cauza problemelor de copyright) şi la stilizarea logo-ului Marilyn Manson ca parodie a semnăturii lui Willy Wonka.

 

 

Logo-ul Marilyn Manson pe abţibilduri şi alte produse în perioada 1993-1994, stilizat după un logo Lynyrd Skynyrd cu craniu şi oase.