the NachtKabarett

This is a translation.
For the original article, click here.
Bookmark and Share

Kaikki kirjoitus & sisältö © Nick Kushner
Käännös: TheMagician

Manson sanoi motiivinaan Smells Like Children albumille olleen pohjimmiltaan tehdä lasten albumi aikuisille, tuoden mieleen 70-luvun kielikuvia hänen sukupolvestaan ja kaksinaisesti esittää tiettyjä henkilöitä, joilla on paljon synkempiä konnotaatioita kuin lastentarinoiden päähahmoilla. Hyvin samankaltaisesti kuin Grimmin sadut ovat lasten suosikkeja, mutta niissä on usein erittäin synkkä, paha ja kannibalistinen teema.

Willy Wonka on yksi niistä hahmoista, joista Manson oli kiinnostunut Portrait Of An American Family sekä Smells Like Children ajanjaksojen aikana, sillä Wonka on ehdottomasti lasten ihanteellinen leikkitoveri, mutta joka voidaan myös tulkita kuolleena pillipiiparina, jolla on synkkä taka-ajatus värikkään ulospäin suuntautuvan persoonan takana.

Esimerkkejä Mansonista, joista tulee mieleen Wonka, on lukuisia. Dope Hat videosta, joka on epätodellinen ja painajaismainen versio Suklaatehtaasta, laulun sanoissa esiintyviin viittauksiin ja samplauksiin (joista monet poistettiin tekijänoikeuksien rikkomisesta lopullisessa julkaisussa) aina Mansonin tyylittämään parodiseen 'Marilyn Manson' logoon Willy Wonkan fontilla ja logolla.

 

 

Marilyn Manson logo sellaisena kuin se oli tarroissa ja muissa tavaroissa noin vuosina 1993-1994 tyylitettynä Lynyrd Skynyrdin pääkallon ja ristiin menevien luiden logon mukaan.