the NachtKabarett

This is a translation.
For the original article, click here.
Bookmark and Share
Marilyn Manson | Antichrist Superstar Kirkon Symboli

Marilyn Mansonin Antikristus Supertähden Kirkko

Kaikki kirjoitus & sisältö © Nick Kushner
Käännös: TheMagician

Vuonna 1995 Manson valitsi parodisen uskontoa pilkkaavan logon esittämään hänen itsesuunnittelemaa "Antikristus Supertähden kirkkoaan" edeltäen kyseisen alnumin julkaisua, joka löytyi monista faniklubin jäsenkirjeistä, t-paidoista ja muista designeista vuoteen 1997 asti.

Koska albumin nimi 'Antichrist Svperstar' on oikeastaan pilkallinen parodia vuoden 1970 konseptialbumista 'Jeesus Kristus Supertähti' (Tim Rice ja Andrew Lloyd Webber, julkaistu elokuvana vuonna 1973) Mansonin logo tälle ajanjaksolle Shokkisymbolin lisäksi oli suora viittaus hänen uudelleentulkitseman albumin kansikuvaan, lisäten rinnakkain asetetun salaman keskelle edistämään inversiota ja personointia.

Jesus Christ Superstar | EnkelisymboliVuoden 1970 musikaalin 'Jeesus Kristus Supertähti' logo / symboli, josta 'Antichrist Svperstar' on sanaleikki sekä väärennös.
Marilyn Manson | Antichrist Superstar Jäsenkirje Marilyn Manson | Antichrist Superstar Jäsenkirje

Klikkaa yllä olevia kuvia nähdäksesi Marilyn Mansonin faniklubin jäsenkirjeet täysikokoisina.

Marilyn Mansonin faniklubin jäsenkirje (etu- ja takapuoli) vuodelta 1995, joka johti hiljalleen 'Antichrist Svperstar' albumin julkaisuun. Vaikka se pääasiallisesti oli tiedote faneille 'Smells Like Children' EP:n julkaisusta, se sisältää paljon synkemmän ja vakavamman tunnelman kuvissa johdantona tulevalle ajanjaksolle.

 

'Mansonin Perheen' konseptin yhteydessä, jona Charles Mansonin kultilliset seuraajat tunnettiin, jäsenyys Marilyn Mansonin viralliseen faniklubiin tarjosi allekirjoitetun "hyväksymissertifikaatin" jäsenelle, joka oltiin hyväksytty "Marilyn Mansonin Perheeseen" ja "Antikristus Supertähden Kirkkoon". Ennen kuin internet oli yleistynyt (virallinen Marilyn Mansonin sivusto avattiin syyskuussa 1998 edeltäen Mechanical Animals albumin julkaisua, joka oli silloin MarilynManson.net) Mansonilla oli valtavan kokoinen faniklubi toteuttamassa postikampanjoita esitteistä ja ajoittaisista jäsenkirjeistä. Reaktion tähän voi kuulla raivostuneen äidin puhelinvastaajasta viimeisen kappaleen jälkeen albumilla 'Portrait of an American Family'.

Vaikka visuaalisia viittauksia okkultismiin ei välttämättä ole, se on kuitenkin hauska sanaleikki perinteisestä faniklubista ja esittää 'Mansonin Perheen' konseptia, jonka toimittajat muuten olisivat väistämättä tehneet pilkallisella tavalla.

Lisäksi sisällytettynä on "Antikristus Supertähden Kirkon" symboli.

Huomaa kuitenkin, että universaali hyväksymispäivämäärä "Perheeseen" on 14.02.1997, toistuva päivämäärä 'Antichrist Svperstar', 'Mechanical Animals' ja 'Holy Wood' albumien muodostamassa Triptyykissä. Lue lisää 14. helmikuuta | Ystävänpäivä osiosta.

 

 

Korjattu versio Antikristus Supertähden Kirkon logosta t-paidassa vuodelta 1997 Antichrist Svperstar ajanjaksolla. Huomaa nurinpäiset naulat sekä orjantappurakruunun kuvailu, jota myöhemmin käytettiin Lest We Forget DVD:llä.