the NachtKabarett

This is a translation.
For the original article, click here.
Bookmark and Share

IHVH ; Tetragrammi

Tetragrammi

Alkuperäinen kirjoitus ja sisältö © Nick Kushner
Käännös: TheMagician

Tetragrammi, piirtänyt Eliphas Levi Tetragrammi Holy Wood albumin kuvamateriaalissa

Yksi tärkeimmistä aspekteista Okkultismissa on Tetragrammi. Tetragrammi on kreikkalainen sana, joka tarkoittaa 'nelikirjaimista nimeä' ja edustaa jumalan nelikirjaimista nimeä; neljä heprean kirjainta Jod, He, Vav, He, jotka translitteroivat YHVH, tai IHVH latinaksi. Tetragrammin väärin ääntämyksistä johtuu nimet JehWah, JeHoWaH ja JeHiWaH. Kaikkien neljän kirjaimen ollessa konsonantteja, jumalan todellinen nimi on mahdoton ääntää. Koska se on mahdoton ääntää, luonnostaan monia poikkeamia ääntämisestä on olemassa, joita maagikko/Kabbalisti voi kutsua työssä, jota hän suorittaa. Lainaus "Jumala Loi Ihmisen Kuvakseen" myös liittyy Tetragrammiin, koska kun kaikki neljä heprean kirjainta kirjoitetaan pystysuorassa muodossa se muodostaa ihmistä kuvaavan muodon.

Yllä olevan kuvan Holy Woodin kuvamateriaalista on piirtänyt 1800-luvun maagikko Eliphas Levi, joka on tunnettu kirjastaan Transcendental Magic sekä hänen Baphometin, Sapatti Vuohen tai Mendesin Vuohen kuvailu, lisää aiheesta alla. Tetragrammi tässä kuvaamisessa on piirretty Pentagrammina, joka on yksi tärkeimmistä ja väärinymmärretyimmistä elementeistä Okkultismissa. Pentagrammissa on viisi sakaraa, joista jokainen kuvaa yhtä viidestä elementistä luonnossa: Maa, Ilma, Tuli, Vesi ja ylimmäisin sakara edustaa Aitheria, tai Henkeä; kaikki jumalan ja luonnon viisi elementtiä. Pentagrammi itsessään sisältää kaikkien seitsemän "planeetan" ja Alkemisen elementin graafiset kuvaukset: Kuu (Hopea), Aurinko (Kulta), Jupiter (Tina), Saturnus (Lyijy), Mars (Rauta), Venus (Kupari) ja Merkurius (Elohopea, mahtavin kaikista elementeistä). 'Jumalan silmien' ollessa keskellä, tämä Tetragrammin graafinen esittäminen on kaiken käsittävä kuvailu jumalasta, luonnosta ja Okkultismista.

Holy Wood albumin kuvamateriaalista, manifestaatio Tetragrammista kolmion sisällä

Nimestä on myös olemassa eri permutaatioita, kunkin permutaation kutsuen eri magickin elementtejä. Esoteeriset symbolit Antichrist Superstarissa esittävät näitä permutaatiot, jotka ovat IHVH permutaatioita: HIHV, HVIH ja VHHI. Graafiset kuvailut ovat suhteellisen uusia okkultismissa ja joita on hahmoteltu Donald Tysonin kirjassa The Tetragrammaton, jonka Manson itse kertoi olleensa vaikutteena omaelämäkerrassaan. Kolme symbolia Antichrist Svperstar albumissa on johdettu avaimen käytöstä nimeltä Tetragrammi, timantti tai tetraedrin kaksiulotteinen esittäminen, jonka kussakin kulmassa on nimen IVHV yksi neljästä kirjaimesta. Piirtämällä viivan seuraten Tetragrammin reunoja ja viivoja muodostaakseen Tetragrammista graafisen permutaation syntyy Sigil, tai nimen graafinen viivallinen esittäminen. Mistä tahansa nimestä tai sanasta voidaan tehdä Sigil okkultismissa ja jokaiseen sanaan tai nimeen käytetään eri diagrammia. Luodakseen Sigilin sanasta 'Manson' tai 'Lustmorder' esimerkiksi, pohjadiagrammia, joka sisältää kuvaamisen noista nimistä, täytyy käyttää. Usein käytetään myös Taikaneliöitä, jotka ovat neliöitä, jotka muodostuvat pienemmistä neliöistä, joissa jokaisessa on numero ja jokaisen rivin numeroiden summa on kaikilla riveillä sama.

Tetragrammista, IHVH, on olemassa 12 graafista esittämistä, vaikka tosiasiassa olemassa on 24 täysin erilaista permutaatiota nimessä olevan kahden H kirjaimen takia ja tämä siten kaksinkertaistaa permutaatioiden määrän mikäli kahta H kirjainta pitää eri kirjaimina. Permutaatioiden määrä siis kaksinkertaistuu, sillä kussakin permutaatiossa jommankumman H kirjaimen sijainti voi mahdollisesti olla kummassa tahansa sijainnissa. Kuten Tyson hahmottelee kirjassaan, permutaatio HVIH (käyttäen lihavoitua kirjaisinta erottaakseen kaksi eri H kirjainta) voidaan joko esittää muodossa HVIV tai HVIH. Tällä eroavuudella kussakin permutaatiossa, kukin Sigil voi kaksinaisesti edustaa voimaa, joka joko kutsuu tai karkottaa erityisesti valittua enkeliä, joka on hahmoteltu seuraavasti:

 XX
X
XVI
ENKELI: Vabashiah (VBSh+IH)
Lausutaan: Va-bash' -i-ah
TUNNUS: HIHV
POLAARISUUS: Kuu
TYYPPI: Ankaruus
PUOLI: Vasen
SUKUPUOLI: Nainen
ELEMENTTI: Maa
LAATU: Kardinaali
MERKKI: Kauris
TALO: Kymmenes
SUUNTA: Pohjois-Luode
KIVI: Krysoliitti (keltavihreä)
HEIMO: Asser
APOSTOLI: Johannes
ENOCHIAN JUMALNIMI: ORO
ENOCHIAN VANHEMPI: Aaozaif

 

ULKONÄKÖ: Luiseva keho, keskipitkä, laiha, mutta lihaksikas. Erittäin kapea lanne ja pienet rinnat. Iso pää, joka kaventuu kapeaan leukaan. Tummanruskeat silmät; tumma iho; lyhyet, karheat, suoran ruskeat hiukset; ohuet, värittömät huulet, pienet huonokuntoiset hampaat. Hänellä on tapana tuijottaa vihaisesti ja rypistää otsaansa.

LUONNE: Turhautunut, ahdasmielinen, vaativa, anteeksiantamaton virheistä itsessään ja muissa, kova arvostelemaan, rajoittunut, säntillinen, itsekäs, pessimistinen, huolestuttava, analyyttinen, kriittinen, epäsympaattinen. Hänellä on tapana torua muita heidän virheistään.

FUNKTIO: Löytää vikoja tai vuotoja järjestelmistä. Paljastaa virheet tai puutteet persoonallisuudessa, erityisesti missä nämä vaikuttavat ammatillisessa asemassa. Tuo esille kilpailijoiden heikkoudet. Varoittaa bisneskonkurssista tai osakeromahduksesta. Käyttää muiden heikkouksia heitä vastaan. Rankaisee epälojaalisuudesta tai petoksesta.

ENKELI: Vamediah (VMD+IH)
Lausutaan: Va-med' -i-ah
TUNNUS: HVIH
POLAARISUUS: Kuu
TYYPPI: Ankaruus
PUOLI: Vasen
SUKUPUOLI: Nainen
ELEMENTTI: Vesi
LAATU: Muuttuva
MERKKI: Kalat
TALO: Kahdestoista
SUUNTA: Pohjois-Koillinen
KIVI: Safiiri (sininen)
HEIMO: Isaskar
APOSTOLI: Bartolomeus
ENOCHIAN JUMALNIMI: TEAA
ENOCHIAN VANHEMPI: Aapdoce

 

ULKONÄKÖ: Ohuet raajat; pitkä, ohut kaula; pieni pää lyhyillä, suorilla hiuksilla, erittäin kiiltävät ja tummanruskean väriset. Pieni nenä ja korvat; tummansiniset silmät, joita ympäröi siniset varjot ihon alla; huono ryhti; erittäin ohuet kädet ontuen ranteista; pieni, kalpea suu ja heikko leuka. Pienet rinnat, ohut lanne.

LUONNE: Epävarma ja päättämätön, epäröivä, herkkä kritisoinnista, sekava, ylellinen, tunteellinen. Hänellä on tapa olla salamyhkäinen ja tykkää laittaa taakkoja muiden olkapäille. Ulkonaisesti nöyrä, mutta sisäisesti katkera. Hän huolehtii kateellisesti niistä, joita tämä rakastaa ja hänellä on tapana tukehduttaa heidät huomiolla.

FUNKTIO: Suojella läheisiään, erityisesti itsetuhoisalta käytökseltä. Huolehtia eläimistä. Luoda fantastisia tai unenlaisia taideteoksia. Hän avustaa paranormaalien kommunikaatioiden ilmaisemisessa, kuten automaattikirjoituksessa. Valvoo palvelua ja uhrautuvaisuutta niille, jotka pakenisivat velvollisuuksistaan.

ENKELI: Hiviah (HIH+IV
Lausutaan: Hi-vi' -ah
TUNNUS: VHHI
POLAARISUUS: Kuu
TYYPPI: Ankaruus
PUOLI: Vasen
SUKUPUOLI: Nainen
ELEMENTTI: Ilma
LAATU: Muuttuva
MERKKI: Kaksoset
TALO: Kolmas
SUUNTA: Etelä-Kaakko
KIVI: Akaatti (sumea)
HEIMO: Naftali
APOSTOLI: Tuomas
ENOCHIAN JUMALNIMI: ARSL
ENOCHIAN VANHEMPI: Slgaiol

 

ULKONÄKÖ: Hoikka, mutta aktiivinen lyhyillä kiharoilla ruskeilla hiuksilla pienessä pääkallossa; ulkonevat vaaleanpunaiset korvat; valppaat ja älykkäät kultaiset silmät kaarevien kulmakarvojen alla; pitkä pystynenä kolmion muotoisessa naamassa, jossa kapea leuka; leveä, hymyilevä suu. Hänen naamansa on alituisesti liikkeessä, ilmaisten tunteensa ja hänen kätensä tanssivat puheen mukana.

LUONNE: Täynnä jännittynyttä energiaa, muuttaa mielipidettä äkillisesti, älykäs ovelalla tavalla, tarkkaavainen ja herkkävaistoinen muiden ajatuksista ja tunteista, pinnallinen, laiska, flirttaileva ja häilyvä tunteissaan, tunteellisesti vapaa, valehtelee helposti - ei ollakseen ilkeä vaan välttääkseen ongelmia.

FUNKTIO: Paljastaa luottamuksen pettämisen, väärät suhteet, aviorikokset, petokset, salaiset rakkausjutut töissä, skandaalit, juorut, panettelut, kunnianloukkaukset. Panee ystävyys- ja rakkaussuhteet koetukselle. Hän on valheiden enkeli.

 XIX
IX
XV
ENKELI: Shabuel (ShBV+AL)
Lausutaan: Sha-bu' -el
TUNNUS: HIHV
POLAARISUUS: Aurinko
TYYPPI: Armeliaisuus
PUOLI: Oikea
SUKUPUOLI: Mies
ELEMENTTI: Maa
LAATU: Kardinaali
MERKKI: Kauris
TALO: Kymmenes
SUUNTA: Pohjois-Luode
KIVI: Krysoliitti (keltavihreä)
HEIMO: Asser
APOSTOLI: Johannes
ENOCHIAN JUMALNIMI: ORO
ENOCHIAN VANHEMPI: Habioro

 

ULKONÄKÖ: Keskipitkä; jännittyneet lihakset, kulmikas, iso pää; ulkonevat korvat; iso otsa pienten, tummanruskeiden silmien yllä; käyrä nenä; pieni suu; huonot hampaat; heikko, partainen leuka; kellertävä iho, jossa luomia tai rokonarpia. Intensiivinen, mutta välttelevä katse.

LUONNE: Vakava, päättäväinen, kestävä, laskelmoiva, tunteet tiukassa hallinnassa, rationaalinen, vaativa, erittäin kunnianhimoinen, hyvin kurinalainen, vastuuntuntoinen. Hänen vakava ja rationaalinen lähestyminen asioihin saa hänet näyttämään tylsältä ja pedanttiselta. Hiljainen ääni, julma, kun nostaa ääntään vihapäissään.

FUNKTIO: Henkilökohtaiset kunnianhimon asiat koskien bisnes- tai ammattialaa, hallituksellista työtä, arvoa, ammatillista asemaa tai palkintoa, suosituskirjeitä, tutkintoja, titteleitä. Saada ylennyksiä, nujertaa esteet kunnianhimoksi, saada vastuullisuutta ja esimiesten luottamus.

ENKELI: Demuel (DMV+AL)
Lausutaan: Dem' -u-el
TUNNUS: HVIH
POLAARISUUS: Aurinko
TYYPPI: Armeliaisuus
PUOLI: Oikea
SUKUPUOLI: Mies
ELEMENTTI: Vesi
LAATU: Muuttuva
MERKKI: Kalat
TALO: Kahdestoista
SUUNTA: Pohjois-Koillinen
KIVI: Safiiri (sininen)
HEIMO: Isaskar
APOSTOLI: Bartolomeus
ENOCHIAN JUMALNIMI: TEAA
ENOCHIAN VANHEMPI: Alndvod

 

ULKONÄKÖ: Pehmeä, alle keskipituinen, ylipainoinen vartalo; aaltoilevat, tummanruskeat hiukset pyöreässä pääkallossa; kalpea iho, jolla taipumus hikoilla; pieni nenä ja pienet littanat korvat; erittäin tummansiniset silmät; painavat silmäluomet ja tummat, kaarevat kulmakarvat; sensuaalinen suu täyteläisellä alahuulella sekä heikko leuka.

LUONNE: Intuitiivinen ja tietoinen herkistä tunteellisista virtauksista, psyykikko, luova sanoituksellisissa taiteissa, kuten runoudessa ja musiikissa, erittäin altis vaikutuksille, ilmaisee tunteensa helposti, erittäin sympaattinen muita kohtaan. Tämä enkeli on iloisin lähellä merenrantaa. Hymyilee, mutta nauraa harvoin.

FUNKTIO: Musiikin tekeminen, musiikki, dramaattiset taiteet, kohtalon tai uskon asiat. Luoda yhteistä empatiaa. Suojella merimiehiä tai merellä matkaajia. Saavuttaa puhtaus. Sairaista välittäminen. Eläimien suojeleminen ja niistä välittäminen. Mieluisten unien rohkaiseminen.

ENKELI: Vihael (VIH+AL)
Lausutaan: Vi-ha' -el
TUNNUS: VHHI
POLAARISUUS: Aurinko
TYYPPI: Armeliaisuus
PUOLI: Oikea
SUKUPUOLI: Mies
ELEMENTTI: Ilma
LAATU: Muuttuva
MERKKI: Kaksoset
TALO: Kolmas
SUUNTA: Itä-Kaakko
KIVI: Agaatti (sumea)
HEIMO: Naftali
APOSTOLI: Tuomas
ENOCHIAN JUMALNIMI: ARSL
ENOCHIAN VANHEMPI: Laoaxrp

 

ULKONÄKÖ: Laiha ruumiinrakenne isolla rintakehällä; erittäin liikkuvaiset kädet pitkillä sormilla; notkea naama; leveä suu, joka pystyy moniin ilmeisiin; iso nenä; isot ulkonevat korvat; korkeat poskipäät; kultaiset silmät; pitkä leuka; ruskettunut iho, vaaleanruskeat kiharat hiukset.

LUONNE: Eloisa, ilmeikäs, levoton, puhelias, aina etsimässä jotain tekemistä tai paikkaa minne mennä, hauska hyvällä huumorintajulla, näkee aina valoisan puolen joka tilanteessa, taitava käsistään, sopeutuva, mukautuva. Inhoaa raskasta työtä. Säteilevä, hilpeä nauru. Hänen äänensä on miellyttävä, mutta hänellä on tapana keskustella turhia.

FUNKTIO: Diplomatia, sovittelu, kauppojen välittäminen, taiteellisen kyvyn tai kiinteistön hoitaminen, matkojen järjestäminen, opettaminen, kustannusala, juridiset väittelyt, luova kirjoittaminen, uutisten raportoiminen, mainonta, mediatapahtumat