the NachtKabarett

This is a translation.
For the original article, click here.
Bookmark and Share

Alkuperäinen teksti © Nick Kushner (ellei toisin mainita)
Käännös: TheMagician

 

"Se on täytetty, kun seitsemän ovat yhtä" on Alkeminen tutkielma. Symbolit, joista kuva koostuu ovat Kuun, Auringon, Jupiterin, Saturnuksen, Merkuriuksen, Marsin ja Venuksen symbolisia edustajia. Kullekin planeetalle on annettu elementaalinen metalli. Kuulle Hopea, Auringolle Kulta, Merkuriukselle Elohopea, Venukselle Kupari, Marsille Rauta, Saturnukselle Lyijy ja Jupiterille Tina. Tähän liittyvä periaate on, kun Alkemisti yhdistää nämä metallit ja saa aikaan jumalallisen seoksen se kuvaa hänen omaa muodonmuutostaan ja hänen noussutta sieluaan. Se liittyy uudelleensyntymisen ja muodonmuutoksen toistuvaan teemaan, jonka ympärille Triptyykki keskittyy. Se on lyhyt yleiskatsaus aiheesta, mutta se on tarkalleen se mitä varten sitä kuvaa käytettiin, sillä symbolit, joista kuva koostuu ovat seitsemän planeetan alkemisia edustajia, jotka juuri mainittiin. Kun kaikki on, ja ne voidaan, supistettu yhdeksi Alkemistin tai Taikurin toimesta mahtava työ on saatu tehtyä, hän on ylittänyt materian. Se on abstrakti ja symbolinen konsepti joka voidaan ilmaista ainoastaan omien tutkielmien avulla ja miten voit käyttää tätä ideaa omassa elämässäsi ja työssäsi.

Vaikka numero seitsemän on voimakas ja merkittävä numero monissa filosofioissa, Kristinusko mukaanluettuna, Alkemia ja sen korkeamman saavutuksen metodit on se mihin tämä kuva ja fraasi viittaavat.

Se on täytetty, kun seitsemän ovat yhtä. "'Jumalan kirous on tullut seitsemään kuvioon, joten ne ovat ristiriidassa toistensa kanssa.' Aivan kuten ihminen muutettiin 'iankaikkiseksi auringoksi, tyynenä Jumalassa,' 'joten Filosofisessa Työssä täytyy kaikkien kuvioiden muuntua yhdeksi, Soliksi. Seitsemästä on tultava yksi, ja silti se pysyy seitsemänä, mutta yhdessä himossa, kuten kaikki kuviot haluavat toisiaan rakkaudessa, jotta ristiriitaa ei enää olisi.' (Jacob Böhme, De signatura rerum). D.A. Freher, Paradoxa Emblemata, käsikirjoitus 1700-luvulta."
Alchemy & Mysticism: The Hermetic Museum kirjoittanut Alexander Roob

Okkultismissa on monia polkuja ja tavoitteluja, mutta jos ne kuitenkin jaetaan fundamentaalisella ja alkeellisella tasolla, abstraktit, saavutusten tavoitteet, ovat kaikki hyvin samanlaisia. Ensisijainen ja usein ainoa eroavaisuus ovat kuvat ja tavat, joilla tämä ilmaistaan. Alkemia ja Kabbala esimerkiksi kuvaavat näitä kahta yhtyvää, mutta itsenäistä tavoittelua. Alkemiassa, kuten aiemmin mainittiin, yksi sen puolista on metallien puhdistaminen ja yhdistäminen kaikkein puhtaimmaksi ja jumalallisemmaksi metalliksi, kullaksi. Vuorostaan tämä puhdistaminen toimii mikrokosmoksena Alkemistin omalle hengelliselle puhdistamiselle ja hänen sielunsa nousemiselle korkeammille tasoille. Mikäli katsomme tätä Alkemian päämäärää ja pistämme sen Kabbalan kontekstiin ja siihen liittyen, tämä yhteensattuma on erittäin yleinen. Kabbalistinen Elämänpuu esimerkiksi kuvaa "tikkaita", joita pitkin Kabbalisti kiipeää polullaan korkeammalle saavutukselle, jossa kukin sfääri, tai sefira, toimii Elämänpuussa mikrokosmoksena Kabbalistin kaukana olevammasta hengellisestä puhdistumisesta ja mielenlaadusta, saavuttaen korkeamman ja jumalallisemman olemassaolon tilan.

Toinen esimerkki kahdesta saavutuksesta yhtyen itsenäisesti, mutta abstraktisemmin asettuen päällekkäin on Länsimainen Kabbala ja Itämainen jooga ja mystiikka. Polku, joka on hahmoteltu Kabbalassa Kabbalistille seurattavaksi on Elämänpuu, Joogassa tämä sama polku on hahmoteltu ja ilmaistu käytännössä identtisesti chakrojen järjestelmällä, tai energiapisteillä ihmiskehossa. Merkiten pisteistä muodostuvaa tikkaita ihmiskehossa chakrojen hierarkia toimii myös tällaisena "tikkaana" jota pitkin kiivetään, kunkin chakran kuvatessa tikkaiden askelmaa tai korkeamman saavutuksen kunkin tilan mikrokosmosta. Nämä kaksinaisesti kuvaavat chakrat lisäksi korreloivat Elämänpuuta, sillä Elämänpuukin kuvataan usein myös piirrettynä ihmiskehon päälle, kuvaten fyysisiä pisteitä sekä vertauskuvallisia ja mikrokosmisia hengellisiä tiloja. Seitsemän chakraa ainoastaan kuvaavat keskipilaria Elämänpuussa.

Yllä oleva kuva Mansonista, joka näkyy myös Disposable Teens videossa, liittyy tähän. Ylin Sefira Elämänpuussa, joka tunnetaan myös Keterinä kuvaa korkeinta ja kaikkein jumalallisinta olemassaolon tilaa, Kabbalistin korkeimman saavutuksen päämäärää. Kun Elämänpuu asetetaan ihmiskehon päälle, Keter, sen ollessa korkeimman olemassaolon tila, ollen yhtä mieltä jumalan konseptin kanssa, sijaitsee päälaella kuvatakseen tätä. Joogassa, chakra tai energiapiste, joka soveltuu yhteen Keterin kanssa on Sahasrara (Kruunuchakra), johon viitataan usein myös "Sielun Keskuksena", joka tunnetaan myös "Tuhannen Terälehden Lootuksena", sijaiten päälaella, kuten Lootus on Mansonin päälaella. Lootus on myös piirrettynä Elämänpuun ylimpään sfääriin alla olevassa kuvassa, näyttäen näiden filosofioiden samankaltaisuuden. Tämä on siis Mansonin kuvaus kaikkein ylimmäisestä Kabbalistin tavoitteesta.

Itämaiset Chakrat ja Länsimainen Elämänpuu, piirtänyt Aleister Crowley Seitsemän chakraa ja niiden vastaavuus ihmiskehoon