the NachtKabarett

This is a translation.
For the original article, click here.
Bookmark and ShareΚείμενα και περιεχόμενο © Nick Kushner Εκτός αν σημειώνεται σε διαφορετική περίπτωση

Μετάφραση; από τους George Sardis και Μουτάφης Πασχάλης

Συγγραφέας: [σύμβολο του ‘Ω’] 28 Ιουλίου, 1999,
Θέμα: ΑΥΡΙΟ...ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΞΑΝΑ

Σας χαιρετώ από τα βάθη του Holy Wood... Η φανταστική μου μπάντα και εγώ είμαστε απασχολημένοι με την συγγραφή μουσικής για na εγκαινιάσουμε την εποχή του Ώρου. Οι φούρνοι του μίσους άναψαν για ακόμη μια φορά, και είναι πολύ ωραίο να βλέπω τον κόσμο να μας σιχαίνεται ακόμα. Σε κάθε στροφή λογοκρινόμαστε και μας σταματάνε. Μας σαμποτάρουν, μας λεκιάζουν με ψέματα στον τύπο. Αυτή τη στιγμή, εσείς και εγώ είναι τα μόνα πράγματα που είναι αληθινά. Η αφοσίωσή σας και υποστήριξη μας έκανε να επιζήσουμε όλα αυτά και να επιστρέψουμε για να σκίσουμε κώλους. Θα γίνουμε μάρτυρες στην εγκαθίδρυση ενός νέου σκουληκιού.

Στο όνομα των ΙΕΧΩΒΑ, ΛΟΥΣΙΦΕΡ, ΣΑΤΑΝΑ και Η ΕΝΩΣΉ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΥ, ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

MARILYN MANSON

Με αυτήν την φράση έκλεινε συχνά ο Manson τα κείμενα του διαδικτυακού ημερολογίου του στις αρχές του 2000 κατά την ‘εμβύθισή’ του στην Αλχημεία, την Καμπάλα και στον Μυστικισμό κατά την διάρκεια της συγγραφής του Holy Wood. Αν και το παρόν άρθρο του The NACHTKABARETT είναι εμφανέστατα ολίγον ειρωνικό, ο Manson και η Dita παντρεύτηκαν στης 3ης Δεκεμβρίου του 2005 στο κάστρο-κατοικία του Gottfried Helnwein στην Ιρλανδία (οι φωτογραφίες του οποίου δημοσιεύθηκαν στο τεύχος Μαρτίου 2006 της Αμερικανικής έκδοσης της Vogue) σε μία ιδιαίτερα εσωτεριστική τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Χιλιανό σκηνοθέτη Alejandro Jodorowsky, παλιός φίλος και συχνός συνεργάτης-μέντορας του Manson, . Το κουστούμι που φόραγε ο Jodorowsky, ήταν ένα ειδικά ραμμένο ‘ράσο’ παρμένο από την ταινία του 'Holy Mountain' του 1973, στην οποία ο ίδιος έπαιξε τον ρόλο του ‘Αλχημιστή’.

Ρόλοι άλλων ρόλων συσχετιζόμενοι με την Αλχημεία
μέσα στο φιλμ και η επιρροή τους στον Manson:

Alejandro Jodorowsky .... Ο Αλχημιστής
Horácio Salinas .... Ο Ληστής
Zamira Saunders .... Η Γραμμένη Γυναίκα
Juan Ferrara .... Fon/Αυτός που ο πλανήτης του είναι η Αφροδίτη
Adriana Page .... Isla/Αυτή που ο πλανήτης της είναι ο Άρης
Burt Kleiner .... Klen/Αυτός που ο πλανήτης του είναι ο Δίας
Valerie Jodorowsky .... Sel/Αυτή που ο πλανήτης της είναι ο Κρόνος
Nicky Nichols .... Berg/Αυτός που ο πλανήτης του είναι ο Ουρανός
Richard Rutowski .... Axon/Αυτός που ο πλανήτης του είναι ο Ποσειδώνας
Luis Loveli .... Lut/Αυτός που ο πλανήτης του είναι ο Πλούτωνας
Ana De Sade .... Η Ιερόδουλη
Chucho-Chucho .... Ο Χιμπατζής


Οπως έγραψε το Vogue, αναλύοντας την Αλχημική τελετή που διεξήγαγε ο Jodorowsky:

"Η ανάσα του κοινού κόπηκε όταν η Dita εμφανίστηκε στον χώρο – λες και μια εκπληκτική φιγούρα Dresden του 18ου Αιώνα ήρθε στην ζωή. Ο Alejandro Jodorowsky φαίνεται και ο ίδιος εκπληκτικός, με μια άσπρη έκδοση του κουστουμιού από την cult ταινία του ‘The Holy Mountain’, ολοκληρωμένο με το μεγάλο ‘stovepipe’ καπέλο και τα παπούτσια πλατφόρμες. Απήγγειλε τους όρκους με τα πομπώδη Ισπανικά του, ενώ η εντυπωσιακή γυναίκα του, Marianne, τα μετέφραζε στα Αγγλικά.

"Μέσω της δύναμης του Αέρα, που καθοδηγεί τις αρχές της νοημοσύνης μας και του μυαλού μας... για πάντα θα σέβεστε αυτούς που πραγματικά είστε," τονίζει. "...Δεν θα είστε φυλακισμένοι μιας αποκλειστικής σχέσης.... Η Αγάπη δεν ψάχνει για ομοιότητες αλλά αλληλοσυμπληρούμενες διαφορές.... Μέσω της δύναμης της Φωτιάς, που καθοδηγεί την αρχή της σεξουαλικής ενέργειας, η ευχαρίστηση σας θα είναι κοινή και απεριόριστη...," η όμορφη φωνή του αντηχεί στο ψιλοτάβανο δωμάτιο.

Alejandro Jodorowsky, όπως δημοσιεύτηκε από το Vogue Μαρτίου 2006

Η τελετή, που έλεγχε και διεξήγαγε ο Jodorowsky, γίνεται η συμβολική αναπαράσταση της Αλχημικής ένωσης των δύο σε ένα (για περισσότερα στο θέμα της παραδοσιακής και πνευματικής σημασίας αυτού διαβάστε το παρακάτω άρθρο IT IS FINISHED WHEN SEVERN ARE ONE). Ο Manson χρησιμοποιεί αναφορές στην αλχημεία σε όλα τα έργα του, όπως επίσης και επιρροές από τα έργα του Jodorowsky, με πιο χαρακτηριστικές αυτές που χρησιμοποιεί για να δείξει την προσωπική μεταμόρφωση και εξέλιξη, με τον γάμο του όμως να περιέχει ένα καινούριο θέμα; την ένωση των αντίθετων και το συμβολικό αμάλγαμα των δύο μισών.

- - -

Μια άλλη αναφορά στην Αλχημεία, όπως ακούστηκε, ήταν ότι ο Manson έδωσε στην Dita ένα δαχτυλίδι με διαμάντι επτά καρατίων.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η Dita Von Teese στο Dita.net αποτέλεσαν την πρώτη ανακοίνωση του αρραβώνα της με τον Marilyn Manson.

http://www.dita.net

Για να δείτε τις φωτογραφίες από τον γάμο τους στο Αμερικάνικο τεύχος του Μαρτίου 2006 του Vogue Τις οποίες το The NACHTKABARETT Πρώτο αποκάλυψε online μπείτε στο: